top of page

Levi Boon / Sarah Holwerda / Roodnoot
Levi Boon, Sarah Holwerda en Roodnoot zijn drie indie/folk/popbands uit Utrecht en Amsterdam die eind 2023 alledrie een EP hebben uitgebracht. Het drietal besloot de handen ineen te slaan en samen op tour te gaan. Op zaterdag 27 april 2024 deden ze de studio van RPL aan voor een gezamenlijk optreden in Podium 107.1.  Alle drie speelden ze twee eigen nummers, waarbij de anderen als band ondersteunden. Aan het begin van de uitzending werden de muzikanten kort geïntroduceerd en vertelden ze over hun samenwerking. Beluister dat hieronder terug!

Sarah Holwerda
Sarah zet met haar dynamische alternatieve folk een warm kwetsbaar geluid neer. Haar melodische nummers bouwen schijnbaar achteloos op naar een gelaagde intensiteit in een nieuw geluid, geïnspireerd door artiesten als Patrick Watson, Joni Mitchell & Radiohead. In November 2023 kwam haar debuut EP ‘Overkill’ uit. Tijdens de uitzending van 27 april trapte Sarah af met een interview en twee live-nummers. Beluister het item hieronder terug!

Roodnoot
Roodnoot is het geesteskind van Bob Barlag dat ontstond tijdens de warme zomer van 2018 als en hommage aan de gelijknamige kunst-boerderij net buiten Utrecht. Hij verbleef daar die zomer en de openheid van vrijheid van de locatie inspireerde hem om een collectie songs te schrijven. De ‘Roodnoot EP’ kwam uit aan het eind van 2019. In de jaren erna heeft hij zorgvuldig aan nieuwe songs gewerkt die hebben geleid tot een nieuwe EP die eind 2023 uit is gekomen genaamd: ‘When All is Said and Done’. De songs op de nieuwe EP zijn een fris en gelaagd en spitsen toe op een sound en gevoel wat Roodnoot als band ook uitdraagt: een gevoel van saamhorigheid. Het doel van Roodnoot is om mensen samen te brengen en iedereen het gevoel te geven dat ze in het moment bij elkaar horen.

Triotour - 500.jpg

Levi Boon
Levi boon vertaalt haar introspectie in rustgevende indie folk met een warme stem en beschouwende teksten. Akoestische instrumenten leggen de basis voor haar muziek geïnspireerd door klassieke en moderne folk artiesten zoals Nick Drake, Feist en Julia Jacklin. Zoekend naar de verbinding tussen mens en natuur weet ze haar intimiteit zorgvuldig te omlijsten tot een dynamisch geheel. In 2023 kwam haar debuut EP ‘the grand scheme of things’ uit. Een uit de hand gelopen demo-project waarin ze samenwerkte met producer Viktor van Woudenberg. Een herfstkleurige plaat over jong volwassen zijn en hoe je daar doorheen moet navigeren. Live brengt ze haar muziek met gepaste kracht en overtuiging ten gehore.
Tijdens de uitzending van 27 april was Levi Boon de hekkensluiter met een interview en twee live-nummers. Beluister het item hieronder terug!

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl

bottom of page