top of page

Timothy Hull
Timothy Hull, geboren uit een Ierse moeder en een Amerikaanse vader, groeide op met een tijdsverschil tussen het oude land en het nieuwe. Hoewel de meeste nummers die hij op het podium brengt originals zijn, is de invloed van de oude wereld, vol traditionele muziek duidelijk hoorbaar. Hull's liedjes zijn dromerig en levendig, glorieus en verdrietig. Hij vermengt moeiteloos het persoonlijke met het politieke, en het oude met het allernieuwste. In 2018 werkte Timothy samen met de Nederlandse zangeres en songwriter Margot Merah en hun muzikale samenwerking is een rijke geweest. Het duo toert onder de bandnaam RONA en hebben concerten gespeeld, zowel aan de westkust van de VS (waar Timothy woont) als op verschillende plekken in Nederland. In maart 2020 begon RONA aan een reeks concerten in het Noordwesten van de VS toen de pandemie toesloeg. RONA zal zijn zo snel mogelijk terugkeren naar het spelen van liveshows.

Het bezoek aan Podium 107.1
Timothy bracht op 19 maart 2022 een bezoek aan Podium 107.1, samen met zijn vriendin Margot Merah. Margot trad op in het eerste uur om haar recente album onder de aandacht te brengen en in het tweede uur draaide alles meer om Timothy. Ook speelden ze een aantal nummers samen. Timothy spreekt geen Nederlands, dus programmamaker Maarten Verduijn ging het gesprek met hem aan in het Engels. Tijdens het interview vertelt Timothy over zijn leven in Amerika, zijn samenwerking met Margot en over zijn recente album. Hij eindigt met een indrukwekkend verhaal over zijn bezigheden van de afgelopen week: hij heeft vluchtelingen uit Oekraïne geholpen die met de trein in Amsterdam arriveerden. Beluister het interview en het live-optreden hieronder terug!

flup2500.jpg

Meer Timothy Hull?
Klik hier om naar Timothy's bandcamp te gaan!
Het item met Margot Merah is hier terug te luisteren.

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl

bottom of page