Tim Sandys

Tim Sandys is een Nederlandse singer-songwriter met een pop en (neo) soul sound. Zijn debuut-EP ‘What I'm Trying to Say’ (met vier zelfgeschreven nummers) wordt per nummer uitgebracht, waarvan het laatste nummer op 28 mei wordt gereleased. De titel is vernoemd naar de titel van de eerste single van de EP en ook een knipoog naar de vrijheid die zingen geeft in vergelijking met spreken. De dingen die je met een liedje kunt zeggen, zijn soms oprechter en acceptabeler dan wanneer je ze zou uitspreken. Wat Tim probeert te zeggen, zingt hij in zijn liedjes. Tim begon met zingen en gitaar spelen toen hij een tiener was. Langzaam maar zeker schreef hij zijn eigen liedjes. Zijn muziek is voornamelijk geïnspireerd door pop-, soul- en jazzmusici als Sam Smith, Lianne La Havas en Selah Sue. De meeste van zijn liedjes hebben een melancholische toon, die prachtig tot uiting komt met zijn warme en gevoelige stem.

Het bezoek aan Podium 107.1
Op 10 april maakte programmamaker Maarten Verduijn voor het eerst kennis met Tim door middel van een telefonisch interview. De single die daarna gedraaid werd, viel erg in de smaak bij de luisteraars en bij het team van Podium 107.1. Al snel werd besloten om Tim uit te nodigen voor een live-optreden op 22 mei! Tim was te gast in een uitzending waarin het Eurovisie Songfestival (waarvan die avond de finale zou plaatsvinden) zijdelings een rol speelde. Tim ging de uitdaging aan en hij speelde naast drie eigen nummers een cover van 'Arcade' van Duncan Lawrence. In het uitgebreide interview leren we Tim beter kennen. Wie is hij, welke bijzondere dingen heeft hij gedaan in zijn leven en... welke thema's komen voorbij op zijn EP? Beluister het item hieronder terug!

tim 1.jpg

Meer Tim?
- Zet de website www.timsandys.nl in je favorieten!
- Volg Tim op Facebook via @timsandysmusic en op Instagram via @timsandys.

tim 2.jpg

Podium 107.1 is een magazine op RPL FM waarin wekelijks bands en singer-songwriters uit heel Nederland komen optreden. Ten tijde van de Corona-crisis wordt ook op andere manieren aandacht besteed aan muzikaal Nederland.