Tim Sandys
Tim Sandys is een Nederlandse singer-songwriter met een pop en (neo) soul sound. Zijn debuut-EP ‘What I'm Trying to Say’ (met vier zelfgeschreven nummers) verschijnt in april 2021. De titel is vernoemd naar de titel van de eerste single van de EP en ook een knipoog naar de vrijheid die zingen geeft in vergelijking met spreken. De dingen die je met een liedje kunt zeggen, zijn soms oprechter en acceptabeler dan wanneer je ze zou uitspreken. Wat Tim probeert te zeggen, zingt hij in zijn liedjes. Tim begon met zingen en gitaar spelen toen hij een tiener was. Langzaam maar zeker schreef hij zijn eigen liedjes. Zijn muziek is voornamelijk geïnspireerd door pop-, soul- en jazzmusici als Sam Smith, Lianne La Havas en Selah Sue. De meeste van zijn liedjes hebben een melancholische toon, die prachtig tot uiting komt met zijn warme en gevoelige stem.

Het item met Tim
Op 10 april 2021 had programmamaker Maarten Verduijn een interview met Tim. In het interview wordt teruggeblikt op Tim's jeugd: hoe en wanneer begon hij ooit met het maken van muziek? De nieuwe EP is het belangrijkste onderwerp van gesprek. Tim vertelt over de totstandkoming van de EP en hij doet uit de doeken in hoeverre hij voor 100% tevreden is met de nummers. Aan het einde haalt Maarten een aparte gebeurtenis uit het verleden aan: hoe zit het nou met het optreden dat Tim ooit gaf in een Thais restaurant, waarbij een dame de rol van microfoonstandaard op zich nam? Beluister het item met Tim hieronder.

Tim Sandys.jpg

Meer Tim?
- Zet de website www.timsandys.nl in je favorieten!
 

- Volg Tim op Facebook via @timsandysmusic en op Instagram via @timsandys.

Podium 107.1 is een magazine op RPL FM waarin wekelijks bands en singer-songwriters uit heel Nederland komen optreden. Ten tijde van de Corona-crisis wordt ook op andere manieren aandacht besteed aan muzikaal Nederland.