THYRZA
Eerlijke teksten, verhalende muziek en een stem met een onmiskenbaar eigen geluid. THYRZA is een Rotterdamse zangeres, liedjesschrijver en performer waar je wel naar móet luisteren. Haar debuut-EP “(On)breekbaar leven” gaat over het niet willen omarmen van je eigen kwetsbaarheid. Over onbreekbaar willen zijn een een wereld die aan alle kanten aan je trekt. Een wereld die je soms optilt en soms onderuit haalt. Voor de release van de EP (op 5 juni 2020) verschenen de singles ‘Teugelloos’, ‘Tijd’ en ‘Zolang jij maar van me houdt’. De nummers zijn veel beluisterd op Spotify en hebben veel aandacht gekregen op de landelijke media. Zo werd THYRZA geprezen door Frits Spits. Hij schreef over haar: ‘Prachtstem, ze schrijft mooie liedjes, gevoelige teksten en speels van taal’. THYRZA is geselecteerd voor de Popronde en zal vanaf januari 2021 door Nederland touren. (De Popronde zou eerst dit najaar plaatsvinden maar is i.v.m. de Corona-maatregelen verplaatst naar 2021).

Het item met THYRZA
Beluister hierboven het item met THYRZA, inclusief de drie live-nummers. Aan het begin van het item duikt programmamaker Maarten Verduijn met Thyrza in de geschiedenis. Wat is haar eerste muzikale herinnering en in hoeverre was ze in haar jeugd al veel bezig met muziek. Vervolgens vertelt Thyrza wat het startpunt was van haar soloproject. Er wordt in het interview veel aandacht besteed aan de debuut-EP '(On)breekbaar leven'. Welke hobbels moest ze trotseren om tot het eindresultaat te komen en is Thyrza helemaal tevreden met het eindresultaat? Aan het einde wordt vooruit geblikt naar de Popronde. In welke Popronde-plaatsen zou Thyrza willen spelen als ze het zelf voor het zeggen had? 

THYRZA speelde de nummers 'Teugelloos', 'Tijd' en 'Zolang jij maar van me houdt' werden LIVE gespeeld.

Thyza 1.jpg

Het bezoek aan Podium 107.1
Thyrza was uitgenodigd voor een optreden in Podium 107.1 n.a.v. de selectie voor de Popronde. Ze bracht op zaterdag 18 juli 2020 een bezoek aan Podium 107.1 samen met haar bandleden Quirijn Vos (flugelhorn) en Joachim van Marrewijk. Na wekenlang alleen solo-optredens gehad te hebben in het programma vanwege de Corona-maatregelen was Thyrza de eerste artiest die weer met meerdere bandleden op het podium kon staan. De band liet een bijzonder geluid horen, waarbij de flugelhorn een grote rol speelde. In een ingezonden mail werd er specifiek naar dit instrument gevraagd. Eén luisteraar mailde met de vraag of ze Thyrza soms eens bij Omroep MAX gezien kon hebben. Dit bleek inderdaad het geval te zijn! Aan het einde van het item sprak de band lovende woorden uit naar het team van Podium 107.1. In het gastenboek schreven ze de volgende woorden: 'Dankjewel Maarten en team voor de uitnodiging en de super voorbereiding! Erg leuk om hier te zijn en hopelijk tot ziens tijdens de Popronde!' 

Meer informatie over THYRZA? Volg haar op Facebook onder '@thyrzazingt', op Spotify en op Instagram! 
Foto's: Dave Hammelburg
T
echniek: Patrick Schalkwijk en Chris van Leeuwen. 

logorpl.jpg