top of page

Thomas Nicolas
De carrière van Thomas Nicolas bewijst dat talent links- of rechtsom altijd boven komt drijven. De vanuit Haarlem opererende singer-songwriter stond afgelopen zomer in de openlucht zijn liedjes te zingen. Precies op dat moment fietste Alain Clark door het Vondelpark en hij werd direct geraakt door een geweldige stem die ‘ergens’ vandaan kwam. Hij volgde het geluid en trof daar Thomas Nicolas, die covers aan het spelen was.

Alain maakte direct een filmpje van zijn optreden en stuurde deze naar Tony van de Berkt bij 8ball Music. Ook hij was enorm onder de indruk van Thomas’ stem, zijn performance en het liedje. Thomas Nicolas werd direct getekend en bracht in het najaar van 2022 zijn eerste single uit. Thomas kreeg meteen veel nationale aandacht. Zelf zegt hij het volgende: “In de jaren dat ik veel op straat gespeeld heb, ben ik genoeg mensen tegengekomen met wilde plannen en sterke verhalen. Daar komt echter nooit iets uit voort. Maar als dan op een gegeven moment Alain Clark voor je neus staat en dit alles daaruit voortkomt… Dat hou je niet voor mogelijk, maar blijkbaar gebeurt het echt!”

Het bezoek aan Podium 107.1

Op zaterdag 24 juni bracht Thomas Nicolas een bezoek aan Podium 107.1. Uiteraard blikt hij terug op het moment waarop hij 'gespot' werd door Alain Clark, maar hij vertelt ook over de muzikale keuzes die hij het afgelopen jaar heeft gemaakt en wat de nationale aandacht met hem deed. Ook kijkt hij naar de toekomst: waar hoopt hij over vijf jaar te zijn? Beluister het item, inclusief de drie LIVE nummers, hieronder terug!

Thomas Nicolas 2 - 500.jpg

Meer Thomas Nicolas?
Volg hem op Facebook en Instagram en zet de website www.thomasnicolas.nl in je favorieten!

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl

bottom of page