top of page

The Super Soakers
The Super Soakers is een Nederlandse Indierockband die meer iets van een voetbalteam weg heeft, met een opstelling waarbij iedereen even inwisselbaar als onmisbaar is. Ontstaan vanuit een hechte en lange vriendschap brengen ze hun eigen traditie van scherpe en geëngageerde teksten op een wirwar van staccato riffs voort. Met het nummer als fundament worden de refreinen met vijf microfoons tegelijk te lijf gegaan. In de opnames wordt de absurditeit van het bestaan scherpziend afgebroken, om deze vervolgens weer samen op te bouwen met het publiek. Ergens tussen Black Country, New Road, Parquet Courts en Arcade Fire gaan zij hun eigenwijze weg. Vanuit een aanvallende strategie resulteerde hun reünie jaar (2022) in 3-EP’s en overwinningen op het Valkhof festival; ‘Frisse bak rammel doet Poort stage uit haar voegen barsten’ (3voor12 Gelderland) en de Vera in Groningen; ‘Met hun enorme hoeveelheid energie steken ze de hele kelderbar in de fik.’ (3voor12 Groningen). Het jaar is afgetrapt met een strak-uitverkochte show in Merleyn en vervolgens koppen ze de bal in door deel te mogen maken van de Popronde selectie. Aan een debuutplaat wordt gewerkt terwijl er nog 2 singles op de reservebank klaarzitten. Met de kin omhoog en het shirt in de broek staan ze in een rijtje klaar om vol overgave hun eigen anthems mee te zingen.

ss2.jpg

Meer Super Soakers?
Volg de band op Facebook via @SuperSoakersBand en op Instagram via @thesupersoakers_band!

ss`1.jpg

Het bezoek aan Podium 107.1
Op zondag 24 september stond Woerden in het teken van de Popronde. De artiesten van het rondreizende festival gaven optredens op elf locaties van de stad en de studio van RPL was één van die locaties. Het team van Podium 107.1 verzorgde een uitzending van vier uur, waarbij publiek welkom was. The Super Soakers waren de derde act die op het podium verscheen. De band speelde vier nummers in kleine setting en programmamaker Maarten Verduijn ging met de band in gesprek. De leden vertelden over de hechte vriendschap, de pauze van vijf jaar die de band gekend heeft en de ontwikkeling door de jaren heen. Uiteraard komt de Popronde ook uitgebreid ter sprake. Beluister het item (inclusief de vier live-nummers) hieronder terug!

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl

bottom of page