top of page

The Radiance 

The Radiance is een britpop/rock/singersongwriter coverband die opvalt op door hun eigenzinnige stijl. De band speelt vooral covers uit de Top 2000 die doorgaans weinig door andere coverbands gespeeld worden. Denk aan Radiohead, Coldplay, Snow Patrol en Oasis. Maar ook bands van verder terug in de tijd komen aan bod zoals Neil Young, the Doors en Otis Redding. Verder werkt de band ook aan eigen nummers. De vierkoppige formatie speelt al 20 jaar samen in zowel akoestische als versterkte setting. The Radiance is te vinden in kroegen en op grotere podia, maar is ook te boeken voor in de huiskamer. The Radiance speelt het liefst in voltallige formatie, maar het is ook  mogelijk om met zijn tweeën of drieën op te treden. Op Akoestival 2022, waar the Radiance in 2016 en 2019 ook ‘acte de precense’ gaf, speelt de band in voltallige formatie.

Het bezoek aan Podium 107.1
Op zaterdag 6 augustus 2022 stond Podium 107.1 in het teken van het Akoestival. In het eerste uur werd de organisatie van het festival geïnterviewd en in het twee uur stond een act op het podium die ook op het Akoestival zou spelen; The Radiance. De band kon door omstandigheden niet in volledige bezetting spelen, waardoor zanger Emiel de Mol uiteindelijk een solo-optreden gaf. Tijdens het interview kwam naast Emiel ook bandlid Liesbeth aan het woord. Er werd teruggeblikt op het (lange) bestaan van de band. Beluister hieronder het interview én de drie LIVE nummers van zanger Emiel terug!

Radiance 1 - 500.jpg

Meer The Radiance?
Volg de band op Facebook en Instagram!

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl

bottom of page