The BlueBirds
The BlueBirds ken je als drie singer/songwriters (Elske deWall, Krystl & Rachèl Louise) die elkaar vonden in de countrymuziek. Vanaf 2017 betraden ze grote podia als Paradiso en Concert At Sea, waren geregeld te zien in tv-programma's als RTL Late Night en speelden meerdere succesvolle club- en theatertours.
Maar...het trio breidt uit.

Vanaf 2021 worden The BlueBirds een collectief, waarin Krystl en Rachèl Louise de leiding nemen als vaste ‘Birds’. Zij werken aan een nieuw album (verwacht: mei 2021) met verschillende vrouwelijke vocalisten en songwriters. Yori Swart, Kris Berry, Stephanie Struijk, Janne Schra, Birgit Schuurman, Shary-An, Leonie Meijer en Hadewych Minis zijn op het album te horen als special guests. Elske deWall blijft onderdeel van het collectief, maar geeft komende tijd voorrang aan haar soloprojecten.

Het tweede album van The BlueBirds heeft een nieuwe sound, geïnspireerd door indie en folk muziek waarbij meerstemmigheid de boventoon voert. Daar waar op hun eerste album ‘Sisters’ (2019) werd gezongen over heartbreak, snijden de vrouwen nu thema’s aan als empowerment, toewijding in liefde en rust vinden in de chaos.
 

Het item met Rachèl van The BlueBirds
Op 13 maart 2021 sprak programmamaker Maarten Verduijn met Rachèl Louise van The BlueBirds. Tijdens het interview vertelt Rachèl over de recente ontwikkelingen, zoals het vertrek van Elske en de nieuwe plaat met een nieuwe sound. Ook vertelt ze in hoeverre haar solowerk anno 2021 nog prioriteit heeft. Beluister het interview hieronder terug!

blue.jpg

Meer BlueBirds?
- Zet de website www.thebluebirdsmusic.nl in je favorieten!

- Volg The BlueBirds via @thebluebirdsmusicnl op Facebook en via @thebluebirdsmusicnl op Instagram.

Podium 107.1 is een magazine op RPL FM waarin wekelijks bands en singer-songwriters uit heel Nederland komen optreden. Ten tijde van de Corona-crisis wordt ook op andere manieren aandacht besteed aan muzikaal Nederland.