Tessa Josephina
Tessa Josephina is een creatieveling die haar hele leven al veel van muziek houdt en graag van alles maakt en schrijft. Een paar jaar geleden kwam dat voor het eerst samen in het schrijven van liedjes en sindsdien is ze daar steeds meer in gaan ontdekken en ontwikkelen. Wat een magisch moment als gevoelens en gedachten samenkomen in muziek!
Afgelopen juli heeft ze haar eerste EP uitgebracht - I've Got It All Inside, die staat voor het mogen en durven laten zien van jezelf. Ze neemt haar publiek met openheid en humor mee in haar eigen wereld. Niet alleen in haar teksten, maar ook tijdens haar optredens, op haar Instagram en sinds kort zelfs in haar eigen podcast. Houd dit bevlogen mens maar goed in de gaten!

Het item met Tessa Josephina
Aan het begin van het item geeft Tessa antwoord op een moeilijke vraag: als ze een boek zou schrijven over haar muzikale carrière, bij welke gebeurtenis zou dit boek dan beginnen? Tessa's muzikale ontwikkeling wordt uitgebreid besproken, beginnend bij de tijd waarin ze in het Belgische Leuven studeerde. Tessa vertelt over haar nieuwe EP en over het opnameproces. Ze heeft de nummers zelf geproduceerd. Hoe gaat ze hierbij te werk en wat is 'produceren' precies? Vervolgens komen de plannen voor de toekomst aan bod. Waarschijnlijk zal nieuw werk niet lang op zich laten wachten!
Tessa speelde tijdens de uitzending de nummers 'No reason', 'Water lilies' en 'With the lights out' LIVE!

Tessa 1.jpg

Het bezoek aan Podium 107.1
Tessa bracht een bezoek aan de eerste aflevering van het twaalfde seizoen van Podium 107.1 op zaterdag 5 september 2020. In december 2019 maakten de luisteraars voor het eerst kennis met haar en nu kwam ze terug om haar nieuwe EP te presenteren. Ze speelde drie kleine liedjes die gekenmerkt werden door haar bijzondere stemgeluid. Tessa ging buiten de uitzending om mee in de gekkigheid van het team van Podium 107.1 en ze liep mee voor een fotoshoot in een nabijgelegen speeltuintje. Daarnaast werd er ook een serieuze fotoshoot gedaan met fotograaf Dave Hammelburg. Na de uitzending schreef Tessa mooie woorden in het gastenboek: 'Wat zijn jullie een heerlijke combinatie van open, jolig, gezellig en diepgaand. Ik voel me alsof ik net een warm bad heb genomen vol lieve aandacht (en een gezonde dosis radiozenuwen'

Het item met Tessa Josephina was te horen op zaterdag 5 september 2020. Meer informatie over deze muzikante kun je vinden op tessajosephina.weebly.com en op Facebook en Instagram. Foto's: Dave Hammelburg. Techniek: Tijmen Gol en Chris van Leeuwen. 

logorpl.jpg

Podium 107.1 is een magazine op RPL FM waarin wekelijks bands en singer-songwriters uit heel Nederland komen optreden. Ten tijde van de Corona-crisis wordt ook op andere manieren aandacht besteed aan muzikaal Nederland.