TeeBeeBrown
TeeBeeBrown is de podium-identiteit van Teus de Bruin uit Papendrecht. Een singer-songwriter met ruim 35 jaar ervaring  die  eigen muziek maakt in de Nederlandse taal met een bluesy sound. Hij verhaalt in woord en muziek over zijn leven als puber, man, vader en opa (zang en gitaar). Met hier en daar een kwinkslag en een vrolijke noot! Dit doet hij met vaste begeleider Michel Tent op gitaar, zang en mondharmonica. (desgewenst kan het duo worden aangevuld met een bassist en percussionist).

Het programma heet: “Blues en Ballads in je Moerstaal” naar de gelijknamige CD die in april 2018 is uitgebracht. Zoals de titel al doet vermoeden is het programma een mooie afwisseling van uptempo nummers en gevoelige ballades. Daar hij steeds op zoek is naar een luisterend publiek met aandacht voor hetgeen  voor het voetlicht wordt gebracht is deze show uitermate geschikt voor een intieme setting zoals huiskamer, tuin, en/of klein theater c.q theater cafe. Maar ook de wat grotere podia worden niet geschuwd. De optredens zijn akoestisch met lichte versterking voor de juiste balans. Vaak gehoorde opmerkingen zoals : 'Je doet me denken aan: Boudewijn de Groot of Cornelis Vreeswijk', laat hij graag over aan de toehoorders. Inmiddels wordt er hard gewerkt aan een nieuw album met 15 authentieke songs in dezelfde traditie als bovengenoemd programma.

Het bezoek aan Podium 107.1
Op 4 september 2021 zou TeeBeeBrown een optreden geven op het Woerdense Akoestival. Helaas werd het festival afgezegd vanwege de geldende Coronamaatregelen. Om het Akoestival toch aandacht te geven, besloot programmamaker Maarten Verduijn om een aantal artiesten te laten spelen in Podium 107.1 die eigenlijk op het Akoestival zouden staan. TeeBeeBrown was hier één van. Zanger Teus de Bruin kwam samen met zijn bandgenoot Michel Tent. Tijdens het interview werd teruggeblikt op de studio-opnames in Coronatijd en de tegenslagen die de muzikanten de afgelopen jaren hebben gehad. Michel vertelt open over de moelijke diagnose die hij heeft gekregen, namelijk de ziekte van Kahler. Hij doet een indrukwekkend verzoek aan de luisteraar. Verder wordt extra veel aandacht besteed aan de nieuwe plaat die binnenkort moet gaan verschijnen! Beluister het interview én de drie live-nummers rechts terug.

Meer TeeBeeBrown?
Volg hem op Facebook!

TeeBeebrown2.jpg

Podium 107.1 is een magazine op RPL Woerden waarin wekelijks bands en singer-songwriters uit heel Nederland komen optreden. Ten tijde van de Corona-crisis wordt ook op andere manieren aandacht besteed aan muzikaal Nederland.