top of page

Tanja ter Brake

Tanja ter Brake (1983) is cabaretier, dus ze schrijft, speelt en inspireert. Een aantal jaar geleden verruilde ze haar carrière als ziekenhuisapotheker voor een leven met meer creativiteit. Ze werd onmiddellijk aangenomen aan de Koningstheateracademie (dé cabaretopleiding van Nederland). Sindsdien voelt ze zich meer Tanja dan ooit :-). Ze geeft humorworkshops, creativiteitstrainingen, schrijft elke dag 'schrijfsels' op haar Instagram en treedt op met haar muzikale cabaretvoorstellingen. In maart '22 debuteert ze als schrijver met haar bundel 'Nieuwe Maan'. Tanja woont in Amersfoort met haar nogal geweldige dochterboef Jasmijn, houdt ervan om handstand tegen de muur te doen en haar lievelingskleuren zijn roze en paars. 

Het bezoek aan Podium 107.1
Op zaterdag 16 april 2022 bracht Tanja een bezoek aan Podium 107.1. In 2012 maakten we voor het eerst kennis met haar. In de loop van de jaren zagen we hoe Tanja een verandering doormaakte van singer-songwriter en ziekenhuisapotheker naar cabaretier en schrijfster. De afgelopen jaren maakte ze meerdere malen een cabaretcolumn voor Podium 107.1.
Op 16 april ging programmamaker Maarten Verduijn uitgebreid met Tanja in gesprek én speelde Tanja drie liedjes LIVE. Aan het einde van het programma 'deed ze' en cabaretcolumn. Het interviews en de liedjes kun je hieronder terugluisteren. De cabaretcolumn staat links op deze pagina!

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl

Meer Tanja? 
Zet haar website www.tanjaterbrake.nl in je favorieten! Volg Tanja verder op Facebook via @tanja.terbrake en op Instagram via @tanjaterbrake. 

De cabaretcolumn
Beluister hieronder de nieuwste cabaretcolumn van Tanja!

IMG_4327.jpg
bottom of page