Tanja ter Brake
In 2012 leerden we Tanja ter Brake kennen als singer-songwriter. Ze speelde Engelstalige liedjes en ze had een EP uitgebracht met vier tracks. In de loop van de jaren verdiepte ze zich steeds meer in cabaret en kleinkunst, wat vorm kreeg in het duo "Lang en Gelukkig". Met dit duo maakt ze kleinkunstliedjes over belangrijke zaken als moeilijke koffie, sexy maar onhandige mannen, hypotheekadvies en de liefde. Haar bezigheden op dit gebied begonnen steeds meer vorm te krijgen toen Tanja in 2018 startte met de opleiding 'Playgroud Plus' aan de Koningstheateracademie in Den Bosch. Als snel ging ze solo de planken op met haar cabaretvoorstelling 'Houdbaarheid', die ze schreef onder regie van Bertram van Alphen. In 2020 begon Tanja met het project 'Elke dag iets', waarbij ze elke dag een tekst of stripje post. Tanja heeft plannen om een bundel uit te brengen met haar 'schrijfsel'.  Sinds 2019 verzorgt Tanja in Podium 107.1 regelmatig een cabaretcolumn, waarbij ze op scherpe wijze haar visie geeft op belangrijke en onbelangrijke zaken. 

Het bezoek aan Podium 107.1
De uitzending van 1 mei 2021 kreeg de titel 'All About Tanja' en stond geheel in het teken van Tanja. Tanja werd verrast door een aantal bekenden en onbekenden van haar en ze blikte terug op het verleden aan de hand van een aantal bijzondere momenten. In het tweede uur gaf Tanja een muzikaal optreden, waarbij ze drie nummers LIVE speelde. Luister de items hieronder terug!

Tanja.jpg

Podium 107.1 is een magazine op RPL FM waarin wekelijks bands en singer-songwriters uit heel Nederland komen optreden. Ten tijde van de Corona-crisis wordt ook op andere manieren aandacht besteed aan muzikaal Nederland.