Sylvia Aimee
Sylvia Aimee is een Nederlandse country-pop artiest, geïnspireerd door artiesten als Taylor Swift en Ilse DeLange. Ze trad al op bij De Wereld Draait Door en 3FM en deed mee aan De Beste Singer-Songwriter van Nederland, waarin Giel Beelen vertelde haar nummer niet uit zijn hoofd te kunnen krijgen en Sanne Hans (Miss Montreal) haar “ontwapenend” noemde. En dat vat Sylvia’s muziek goed samen: catchy melodieën met oprechte songteksten.
In oktober 2019 bracht ze haar debuut-EP Superhero uit. Dit vierde ze met een uitverkochte release party en een plekje op de Spotify editorial playlist New Music Nashville. Na het overwinnen van een eetstoornis en depressie, zet Sylvia zich regelmatig in voor het creëren van meer bewustzijn en begrip rondom mentale gezondheid. Op dit moment werkt ze hard aan haar tweede EP Identity, waarvan de eerste drie nummers nu overal te beluisteren zijn.

Het bezoek aan Podium 107.1
Sylvia bracht op 12 maart 2022 voor het eerst een bezoek aan Podium 107.1. Tijdens het interview blikte ze terug op haar deelname aan 'De Beste Singer-Songwriter van Nederland' in 2014. Programmamaker Maarten Verduijn confronteerde haar met een geluidsfragment van haar deelname aan dat programma. Daarna vertelt Sylvia open over een moeilijke periode die ze heeft doorgemaakt, waarin ze kampte met Orthorexia en Boulimia. In hoeverre heeft muziek haar geholpen om hier doorheen te komen? Sylvia vertelt heel open over de problemen waar ze mee te maken heeft gehad. Uiteraard wordt tijdens een groot deel van het interview gesproken over haar nummers en over de EP 'Identity', die dit jaar moet gaan verschijnen. Luister het interview én de drie LIVE nummers hieronder terug!

Sylvia Aimee 1.jpg

Meer Sylvia?
Volg haar op Facebook via @SylviaAimeeMusic en op Instagram via @sylviaaimee. Zet de website www.sylviaaimee.com in je favorieten!

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl