top of page

Sven Ross

In slaap vallen op school omdat hij ‘s nachts, als zijn ouders en zus op bed lagen, liedjes aan het schrijven was; songwriting zat er vroeg in bij Sven Ross. Toch ging hij met de Universitaire Pabo iets anders studeren dan muziek. Na twee jaar kwam hij er achter dat dit puur was om aan sociale verwachtingen te voldoen, en hij besloot het roer om te gooien. Hij verhuisde naar Londen voor een studie songwriting.

 Zijn tweede EP “now that i’m with you”, die gespreid over 2022 en begin 2023 verschijnt, is volwassener en heeft een aanweziger bandgeluid dan Svens succesvolle debuut EP ‘Filled With Gold’. Met duidelijke inspiratiebronnen als Ed Sheeran, Ben Howard en Kacey Musgraves, luidt Sven Ross met single ‘easy’ op 2 september een najaar vol Popronde shows in.

Het bezoek aan Podium 107.1
Op 25 september 2022 was de studio van RPL één van de elf locaties van Popronde Woerden. Die middag traden vijf acts op in de studio, waarvan Sven de eerste was. Sven is geen onbekende in de RPL-studio: sinds 2018 is hij een graag geziene gast en heeft hij als drie keer eerder een bezoek gebracht. Tijdens het interview blikte hij terug op de afgelopen jaren, waarvan zijn tijd in Londen een belangrijk onderdeel was. Hij speelde vier nummers live, waaronder een aantal tracks die nog niet uitgebracht zijn. Na afloop kreeg hij positieve reacties van bezoekers in de studio! Beluister het interview én de vier live-nummers hieronder terug.

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl

Sven Ross 1 - 500.jpg

Sven voor de uitzending op het terrein voor de studio van RPL. 

De actuele single van Sven, 'Easy'. 

bottom of page