Sven Ross
Als leraar basisonderwijs in opleiding nam bij Sven Ross (Hoorn, 1998) het schrijven van liedjes de overhand. Hij stopte met de opleiding en sprong in het diepe: Een studie songwriting in Londen, met één missie: beter worden. Sven focuste zich een jaar lang op niks anders en is nu met een backpack aan kennis en ervaring terug in Nederland; klaar om zijn persoonlijke en eerlijke folk-pop songs voor te stellen aan het grote publiek.

Het bezoek aan Podium 107.1
Sven bracht een bezoek aan de RPL studio's tijdens de eerste uitzending van september 2021. Het grootste deel van het programma stond in het teken van Sven en zijn muziek. Aan het begin wordt hij aan een quiz onderworpen: hij hoort tien fragmenten van muzikanten die uit Londen komen. Hoeveel van de tien herkent hij? In het tweede item speelt Sven zijn recente single, aangevuld met een gloednieuw nummer dat nog niet verschenen is (maar wel zéér in de smaak viel bij de aanwezigen in de studio). In het derde item wordt uitgebreid doorgepraat op de tijd in London, op de crowdfundingactie voor de nieuwe EP en op muziekmaken in Corona-tijd. Verder komt ook Sven's deelname aan de ludieke single 'Quarantaine Stuck' ter sprake. In het fragment hoor je Sven's verbazing als programmamaker Maarten Verduijn wat info uit het verleden terughaalt. Kent Maarten Sven beter dan dat Sven zichzelf kent? Beluister de items hieronder terug!

Sven Ross 1.jpg

Volg Sven op Facebook en Instagram via @svenrossmusic!

Podium 107.1 is een magazine op RPL Woerden waarin wekelijks bands en singer-songwriters uit heel Nederland komen optreden. Ten tijde van de Corona-crisis wordt ook op andere manieren aandacht besteed aan muzikaal Nederland.