Susann. 
Iets in een ander in beweging zetten; dat is het grootste doel van Susann., het solo-project van Susanne Thiel. Met de nadruk op grote emoties, rijke klanken en een intrigerende performance, creëert Susann. voor een moment een plekje tussen hemel en hel. Zacht en uitnodigend, maar met een donkere ondertoon, is kenmerkend voor de melancholie in haar muziek. 

Muziek zou meer moeten zijn dan alleen muziek. Het is een vorm van expressie en kan daarom genezend werken, wanneer iemand de juiste snaar weet te raken. Fysieke snaren worden alleen niet bespeeld; als one-woman-band maakt Susann. alle sounds d.m.v. haar midicontroller en vocal processor. Alles wat ze speelt gebeurd live, in het moment. Dit, zodat er echt een uniek moment ontstaat tussen haar en de luisteraar. Het bewerken van haar vocals, toevoegen van synthesizers en percussieve elementen, zorgen voor een 80’s feel met een modern randje. Na het winnen van de singer-songwriter competitie Mooie Noten van de GRAP Amsterdamse Popmuziek in de zomer van 2019, is Susann. druk bezig met plannen maken voor de toekomst. Momenteel is ze bezig met het verfijnen van haar oude werk voor het aankomende Popronde seizoen, wat in de lente van 2021 zal plaatsvinden. Met grote trots mag ze zich dit jaar tot een van de benoemde ‘’OOR-talenten’’ meetellen.

Het item met Susann.
Beluister hierboven het hele item met Susann., inclusief de drie LIVE nummers. In het interview vertelt Susann.  eerst over haar kennismaking met muziek in haar kindertijd. Vervolgens wordt een kleine reis gemaakt door haar muzikale carrière, beginnend bij haar deelname aan 'Mooie noten' en eindigend bij de selectie voor de Popronde. Ook vertelt ze over haar ervaringen aan het Conservatorium van Amsterdam. Ooit droomde Susann.  ervan om 'te gillen en te schreeuwen op een podium'. Wat zijn tegenwoordig haar dromen? Aan het einde van het item vertelt ze op welk podium ze binnenkort te zien is in het kader van de Popronde pre-parties. 

Susann1cropped.jpg

Het bezoek aan Podium 107.1
Susann.  was te gast in één van de uitzendingen waarin deelnemers van de Popronde centraal stonden. Op een mooie nazomerdag bracht ze een bezoek aan Woerden, gewapend met haar keyboard, haar vocal processor en haar laptop. Buiten de soundcheck om had ze leuk contact met de aanwezigen in de studio. Tijdens het optreden wist ze een grote groep mensen te raken. Ook presentator Maarten Verduijn was duidelijk even van slag door de bijzondere muziek die Susann. maakte.Trouwe fans van Susann. stuurden een foto, waarop te zien was dat ze samen op de Veluwe in de zon aan het genieten waren van het live-optreden. Ook andere luisteraars reageerden enthousiast. Zo vroeg iemand 'maakt ze deze muziek écht in haar eentje?' en merkte een andere luisteraar op dat Susann. muziek maakt waar je 'de hele avond naar kunt blijven luisteren'. Susann. bedankte het team van Podium 107.1 na de uitzending voor de fijne ervaring. 

Het item met Susann. was te horen op zaterdag 19 september 

2020. Ze speelde de nummers 'Candles in spring', 'Garden in wool' en 'Slowly' LIVE in de uitzending. Meer informatie over deze muzikante kun je vinden op de site op Facebook (@Susanndot) en op Instagram. 
Foto's: Dave Hammelburg
Techniek: Patrick Schalkwijk en Chris van Leeuwen 

logorpl.jpg

Podium 107.1 is een magazine op RPL FM waarin wekelijks bands en singer-songwriters uit heel Nederland komen optreden. Ten tijde van de Corona-crisis wordt ook op andere manieren aandacht besteed aan muzikaal Nederland.