Stijn Charpentier

Een zanger met een akoestische gitaar. Het klassieke beeld van een man die op een creatieve manier een verhaal moet vertellen en dit verpakt in een liedje. Soms is het rustig, vaak energiek maar het is vooral de waarde van het verhaal dat wordt verteld. Dat is Stijn Charpentier. Een jongeman uit Eindhoven die niets liever doet dan muziek maken waarin hij vertelt wat hij ziet, zoekt en vindt. Een ouderwetse troubadour in de Nederlandse taal met stevige luisterliedjes.

Na het album ‘We willen alles’ (2018) gaat Stijn in de zomer van 2020 verder met de EP ‘Zo, dat moest er even uit’. Op deze EP gaat hij terug naar de basis. Geen gastmuzikanten, alleen een stem en een akoestische gitaar. Puur en oprecht, waardoor de verhalen in de liedjes nog duidelijker naar voren komen. Er zit wat folk in, een beetje punk, een flinke scheut reggae en af en toe hoor je dat Stijn in een ‘vorig leven’ hiphop muziek heeft gemaakt. 
Voor het akoestische avontuur trad Stijn op als rapper onder de naam Che. Onder deze naam maakte hij twee soloalbums, werkte hij jarenlang samen met het indie-rapcollectief Macronizm en trad hij op met de band Machego. 

Het item met Stijn
Op zaterdag 1 augustus had programmamaker Maarten Verduijn een interview met Stijn. Stijn bevond zich op dat moment op een camping, waar hij vakantie hield. Het interview vond plaats n.a.v. het verschijnen van de recente EP en de single 'Breek de gewoontes'. Beluister hierboven het interview terug! Links kun je de lyric-video van 'Breek de gewoontes' bekijken. 

logorpl.jpg

Podium 107.1 is een magazine op RPL FM waarin wekelijks bands en singer-songwriters uit heel Nederland komen optreden. Ten tijde van de Corona-crisis wordt ook op andere manieren aandacht besteed aan muzikaal Nederland.