top of page

Sophie Janna
De West-Friese Sophie Janna woonde een tijdje in Schotland, ontdekte daar de traditionele folk en is sindsdien elke week te vinden bij de folksessie in Mulligans in Amsterdam. De invloeden van Schotse en Ierse ballades hoor je goed terug in haar eigen nummers, maar ook liefhebbers van Bon Iver, Nick Drake en Joan Shelley worden blij van Janna’s muziek. Met heldere, gevoelige stem en ingetogen gitaarspel zingt ze troostrijke liedjes die je even doen vergeten waar je bent. Na 4 albums met folkduo The Lasses (met Margot Merah) is het nu tijd voor Sophie Janna’s eerste EP met eigen nummers. Over de eerste single, titeltrack Wide World, schreef het Britse muziekblog Folkradio “impossible to resist – a lullaby for all ages”. ‘Wide World’ is eind 2021 verschenen bij Revanche Records.

Het bezoek aan Podium 107.1
Op 15 januari 2022 bracht Sophie een bezoek aan Podium 107.1. Tijdens het interview blikte programmamaker Maarten Verduijn met Sophie terug op de tijd waarin ze in Edinburgh/Schotland studeerde. Ook vertelde Sophie over de folkscene, waarin ze een plekje heeft veroverd. In de Ierse pub 'Mulligan's' in Amsterdam maakte ze nieuwe vrienden, onder andere met Margot Merah met wie ze tegenwoordig het duo 'The Lasses' vormt. Het grootste deel van het interview gaat over de nieuwe EP. Beluister het interview en de drie LIVE nummers hieronder terug!

Sophie 1 500.jpg

Meer Sophie?
Volg haar op Facebook (@sophiejanna) en op Instagram (@sophie_janna) en zet haar website www.sophiejanna.nl in je favorieten!

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl

bottom of page