Solomon State
Solomon State bestaat uit Parsa Abdolbaghai (zang en bas), Luca Avé (gitaar), Gus de Kort (toetsen) en Benjamin Loman (drums). De bandleden kennen elkaar via school en spelen inmiddels zo’n anderhalf jaar samen in de huidige samenstelling.B ands en artiesten die door Solomon State als inspiratie worden beschouwt, zijn LCD Soundsystem, Tame Impala, Pink Floyd, Tamino en Radiohead. Tot nu toe hebben de bandleden alle muziek zelf opgenomen en gemixt, omdat ze de muziek zo dicht mogelijk bij zichzelf proberen te houden. Wel experimenteert Solomon State heel veel met synths. Hierin probeert de band z’n kracht te vinden. Hun eerste single ‘Photographs’ kwam uit in het voorjaar van 2021. Het is een liefdesliedje. De tweede single ‘Wait for me’ gaat over het nostalgisch terugverlangen naar een giftige relatie. Zanger Parsa beschrijft zijn verhaal in het nummer alsof hij in een trip zit: eerst valt alles lekker, echter hierna slaat de sfeer om en blijkt het toch een bad trip te zijn. In mei/juni 2021 wordt de volgende single van Solomon State verwacht, genaamd ‘Pity’.
Begin mei speelde de band als ambassadeurs op het Bevrijdingsfestival in Wageningen. Deze zomer hoopt de band een album op te nemen. 

Solomon State.jpg

Het interview in Podium 107.1
Op zaterdag 15 mei had programmamaker Maarten Verduijn een interview met Solomon State. Tijdens het interview wordt gesproken over de start van de band, de recente singles en de selectie van de Popronde. Ook voelt Maarten de band aan de tand over de karakters van de bandleden. Is er onderling weleens strijd door de aanwezigheid van vier verschillende karakters? Beluister het interview linksonder op de pagina terug!

Podium 107.1 is een magazine op RPL FM waarin wekelijks bands en singer-songwriters uit heel Nederland komen optreden. Ten tijde van de Corona-crisis wordt ook op andere manieren aandacht besteed aan muzikaal Nederland.