top of page

Simon
Simon van den Hurk (1992) is een artiest die Nederlandstalige (elektronische) luisterpop maakt. Hij zingt over persoonlijke onderwerpen met motiverende en uitnodigende randjes. Hij doet dit met behulp van een elektrische piano en een loopstation.

Het bezoek aan Podium 107.1
Simon is geen onbekende van Podium 107.1: in 2017 en 2020 bracht hij al eens een bezoek aan het programma met het duo 'Meneer Schurk'. Dit duo bestaat niet meer en Simon timmert nu solo aan de weg. Op 5 maart 2022 kwam hij voor het eerst langs met zijn eigen muziek. Hij vertelde wat de status is van 'Meneer Schurk' en of de deur nog open staat voor een 'reünie-optreden'. Tijdens het interview vertelde hij ook een indrukwekkend verhaal: op 11-jarige leeftijd kreeg Simon een herseninfarct, wat een grote impact op hem had. Zijn openheid tijdens het gesprek was bewonderenswaardig. Naast het verhaal van deze gebeurtenis vertelt hij over de start van zijn solo-bezigheden. Welke rol had de Eindhovense stadsdichter Iris Penning bij die 'kick-off'? Simon speelde drie nummers LIVE in de uitzending op piano, loopstation en trompet. De nummers riepen behoorlijk wat emoties op bij de aanwezigen in de studio! Beluister hieronder het interview én de drie LIVE nummers!

Simon 1 - 500.jpg

Meer Simon?
Volg hem op Facebook via @simon.allmusic en op Instagram via @simon.vandenhurk. 

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl

bottom of page