top of page

Siberian Oxygen

Uit de as van een eerdere muzikale samenwerking tussen René Mijderwijk en Marcel Bouvrie ontstond in 2010 Siberian Oxygen. Het samensmelten van folk en singer-songwriter elementen bracht een sfeervolle en vooral akoestische inkleuring. Ondanks de door de jaren afwisselende bezetting van Siberian Oxygen is het muzikale uitgangspunt altijd hetzelfde gebleven: ingetogen songs met subtiele arrangementen, waarin gitaar en harmonieuze samenzang altijd garant staan voor intieme en sfeervolle optredens. Sinds de oprichting heeft de band 2 albums en 2 EP's uitgebracht waarvan 'Time for Delay' vorig jaar is uitgekomen. Siberian Oxygen is inmiddels uitgegroeid tot een zestal.  De folkpopformatie treedt regelmatig op binnen en buiten de eigen regio op de meest uiteenlopende locaties.

Het bezoek aan Podium 107.1
Op zaterdag 30 september maakten Mees Weststrate en Maarten Verduijn een uitzending van vijf uur, waarin teruggeblikt werd op het Akoestival. Dit Woerdense festival vond plaats op zondag 27 augustus. Siberian Oxygen gaf daar een optreden op het grote podium. Tijdens het optreden in de RPL studio ging programmamaker Maarten Verduijn met de band in gesprek over de geschiedenis van de band en de wisselingen in de bezetting die (onlangs) hadden plaatsgevonden. Ook werd uiteraard besproken hoe de band het bezoek aan het Akoestival ervaren heeft. Beluister het interview en de drie LIVE nummers hieronder terug!

Siberian Oxygen - 500.jpg

Meer Siberian Oxygen?
Volg de band op Facebook (@siberianoxygen) en Instagram (@siberianoxygen)! Zet de website www.siberianoxygen.nl in je favorieten. 

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl

bottom of page