top of page

Serendib
SERENDIB is zanger, songwriter en multi-instrumentalist. Hij is ook arts en professor in de acute geneeskunde. Hij werd geboren in Sri Lanka en begon al vroeg met het schrijven van liedjes. Later ging hij naar de Faculteit der Geneeskunde van de Universiteit van Colombo (Sri Lanka), maar hij moest vanwege de burgeroorlog zijn studie opgeven. Hij vluchtte in 1989 uit Sri Lanka. In Nederland is hij uitgegroeid tot arts, docent en onderzoeker in de geneeskunde en is onlangs benoemd tot hoogleraar Acute Interne Geneeskunde. Momenteel is hij verbonden aan een groot academisch ziekenhuis in Amsterdam. Ondanks een zeer succesvolle medische carrière is zijn liefde voor muziek nooit afgenomen. Begin 2000 scoorde hij een bescheiden hit met een ballad genaamd ‘How can I Say’. Zijn in 2013 uitgebrachte mini-album 'Almost Paradise' bevatte veel sociaal en politiek bewuste nummers als 'Almost Paradise', 'Hoping to Find' en 'Mister 63'. Zijn muziek, geïnspireerd door muzikale giganten als Paul Simon, Bob Dylan en Neil Young, bestaat uit vrolijke melodieën met maatschappelijk bewuste teksten.

Het bezoek aan Podium 107.1
Op 18 december 2021 bracht Serendib voor de tweede keer een bezoek aan de RPL Studio's. Hij vertelde in de uitzending hoe hij ooit vanuit Sri Lanka naar Nederland vluchtte. Ook vertelt hij welke rol muziek in zijn leven heeft. Ook komt ter sprake hoe zijn leven als arts eruit ziet en hoe hij naar de wereld kijkt in Corona-tijd. Afgelopen week was hij actief voor de 'Twijfellijn', waarbij hij mensen te woord stond die vragen hadden over vaccinatie. Serendib speelde drie LIVE nummers. Beluister het interview en het optreden hieronder terug!

Serendib 1 sitewise.jpg

Meer Serendib?
Volg hem op Facebook en Instagram via @serendib13!

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl

bottom of page