top of page

Sam Saxton
Sam Saxton is een singer-songwriter uit Nederland. Ze groeide op onder invloed van een breed scala aan soul- en countryplaten uit de jaren '60 en '70. Van jongs af aan voelde ze de drang om haar eigen muziek te maken. Ze vond een oude, verlaten gitaar, bracht uren en uren alleen door in haar kamer om haar vaardigheden te perfectioneren, speelde liedjes keer op keer en begon uiteindelijk haar eigen muziek te schrijven. Onderweg ontmoette ze gitarist Bas Kors. Als muziekduo reisden ze door het land en speelden ze op veel verschillende podia. Ze creëerden een eigen geluid, werden verliefd en schrijven nu samen liedjes. De afgelopen twee jaar hebben ze gewerkt aan hun debuutalbum 'TAKE A RIDE'. Samen met producer Jeroen Tenty (MI5 Studios) hebben ze ervoor gezorgd dat de romantiek van jaren 70 muziek doorklinkt in hun autobiografisch getinte nummers. Er zijn verschillende stemmen als instrumenten toegevoegd om het album niet alleen luchtig, maar ook dromerig te maken.

Het bezoek aan Podium 107.1
Op zaterdag 17 juni brachten Sam en Bas een bezoek aan Podium 107.1. In het gesprek vertelde Sam over haar muzikale achtergrond, maar ook over het succes dat ze had met hockey in Jong Oranje! Uiteraard kwam de ontmoeting met Bas ter sprake en vertelt het duo uitgebreid over de debuutplaat 'Take a ride'. Wat komen we over Sam te weten als we goed naar de teksten op het album luisteren? Beluister het interview én de drie LIVE nummers hieronder terug!

Sam Saxton 1 - 500.jpg

Meer Sam Saxton?
Volg haar op de social media en ze de website www.samsaxtonmusic.com in je favorieten!

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl

bottom of page