Roos Meijer
De oprechtheid van Roos Meijer’s alt-folk raakt het hart. Geïnspireerd door een diversiteit aan genres, waaronder folk, klassiek, indie-rock en Arabische muziek, overbrugt Roos vele rivieren van het muzikale landschap en leidt ze je naar nieuwe plekken die je nog niet kende. Met een ingetogen maar diepgaand gevoel voor detail, zowel in zang als arrangement, brengt haar muziek een emotie en een sound voort die zelden tot uiting komen in populaire muziek. Roos leent haar muziek aan ongehoorde verhalen van mensen van over de hele wereld; haar EP ‘Maktub’ ging over vluchtelingen en haar debuutalbum (2021) over 'changemakers'. Live laat ze grote indruk achter door haar dynamische set, bijzondere verhalen, onderscheidende schrijfstijl en pure performance.

Meer Roos?
Zet de website www.byroosmeijer.com in je favorieten!

roosmeijer.jpg

Het bezoek aan Podium 107.1
Roos bracht op 24 juli een bezoek aan Podium 107.1. Ze was gevraagd om te komen vertellen over haar debuut-album (dat in november moet gaan verschijnen) en over haar selectie voor Popronde 2021. Ze was niet alleen gekomen: haar muzikale partner Evi kwam mee om gezamelijk een mooie set neer te zetten. Er kwamen bijzondere verhalen aan de orde, zoals de ervaringen van Roos in een vluchtelingenkamp. In de studio stond Roos een verrassing te wachten: dichter Annemijn Storm (die ook te gast was in de uitzending) schreef ter plekke een gedicht voor haar. Luister de items hieronder terug.

Item 1 en item 2: Het interview en de vier live-nummers

Item 3: Annemijn Storm leest haar gedicht over Roos voor

Podium 107.1 is een magazine op RPL Woerden waarin wekelijks bands en singer-songwriters uit heel Nederland komen optreden. Ten tijde van de Corona-crisis wordt ook op andere manieren aandacht besteed aan muzikaal Nederland.