Rob Gravelotte
Rob Gravelotte (1956) werd van zijn 6e tot zijn 12e gedwongen het klassieke muziekonderwijs te doorstaan. Meer leerde hij van het driestemmig zingen met vader en broer bij de afwas. Behalve dat was dit geen leuke tijd met ouders die het jappenkamp hadden doorstaan. 
Na blokfluit, piano en ukelele werd gitaar op zijn 15e het instrument van zijn keuze.

Muziek was vanaf Rob's 15e jaar alleen iets voor hemzelf, om gevoelens te uiten die hij niet op een andere manier kwijt kon. Later ging hij voor mensen spelen. Rob heeft honderden keren opgetreden, vaak samen, geregeld alleen. Soms speelde hij zoveel voor anderen dat hij het voor zichzelf kwijtraakte.

Rob heeft muziek nog steeds nodig om contact te houden met zichzelf. Naast het spelen van liedjes van anderen, schrijft hij sinds zijn 15e ook eigen liedjes, in het Engels of het Nederlands. Soms grappig bedoeld, maar ook over serieuzer zaken. Lang heeft Rob deze muziek niet voor anderen gespeeld; het was te persoonlijk. De laatste twee jaar vindt hij het leuk om deze muziek toch ten gehore te brengen, met name in settings waar er ook echt geluisterd wordt. 

Het bezoek aan Podium 107.1
Rob bracht op zaterdag 12 februari 2022 een bezoek aan Podium 107.1. Eigenlijk zou hij in maart 2020 al naar Woerden komen, maar het begin van de Coronacrisis gooide roet in het eten. Twee jaar later kwam de herkansing. Tijdens het interview nam programmamaker Maarten Verduijn met Rob zijn muzikale levensgeschiedenis door. Hoe begon hij ooit met muziek maken en welke mooie herinneren heeft hij aan optredens? Ook sprak hij over een recente ontwikkeling: Rob is met pensioen! Beluister hieronder het interview en de drie LIVE nummers!

Rob Gravelotte 1 - 500.jpg

Meer Rob?

Zet de website www.robgravelotte.nl in je favorieten!

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl