Ro Halfhide

Ro Halfhide is een singer-songwriter en producer uit regio Den Haag met songs in de traditie van zangers als Paul Simon en Ben Harper. Hij is oprichter van de Amsterdam Songwriters Guild (ASG). Hij stond sinds 2008 ondermeer op het Noorderslag Festival, Into The Great Wide Open, de Parade, Festival The Brave en Popronde. Live treedt hij op met live band of akoestisch solo.

Ro Halfhide zoekt en vindt door zijn muziek. Alleen op de wereld gezet, maar ook een samensmelting van twee culturen, reist Ro door het leven op zoek naar verbinding. Zoals voor velen van ons, komt geluk voort uit verbinding tussen mensen. Het centrale thema in Ro's muziek is dat het niet uitmaakt wie je bent, je hoort erbij. Ro's muziek laadt mensen op, geeft hoop en verbindt. Laat je meeslepen door popsongs met een ziel. Liedjes die vertellen over het echte leven, de hoogte- en dieptepunten, met teksten en melodieën die rechtstreeks tot je hart spreken.

Het bezoek aan Podium 107.1
Ro bracht op 22 januari 2022 een bezoek aan Podium 107.1. Programmamaker Maarten Verduijn had al eerder contact met hem gehad, maar mede door de Coronacrisis zou het twee jaar duren voordat een afspraak echt van de grond kwam. In het interview wordt een kleine tijdreis gemaakt: Ro vertelt over de start van zijn muzikale bezigheden, over het opvallende thema dat een rode draad speelt in zijn muziek en over zijn releases door de jaren heen. Ook vertelt hij over het verhaal achter zijn adoptie. Beluister het interview en de drie LIVE nummers hieronder terug!

Ro 500.jpg

Meer Ro?
Volg hem op Facebook via @rohalfhidemusic en op Instagram via @rohalfhide. Ze ook de website www.rohalfhide.com in je favorieten!

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl