top of page

Rick Treffers

In 1990 wordt Rick Treffers (1967, Heemstede) te licht bevonden voor de afdeling Lichte Muziek van het conservatorium. Jurylid Edwin Rutten is echter heel enthousiast over een eigen liedje dat Treffers tijdens het toelatingsexamen zingt en speelt en spoort hem aan verder te gaan als singer-songwriter. De zanger knoopt het in de oren en vertrekt vervolgens op de bonnefooi vanuit Amsterdam naar Spanje, Yamaha viersporenrecorder en goedkope Japanse gitaar van het merk Bird in de kofferbak. Vanuit een souterrainwoning in Madrid schrijft hij in korte tijd tientallen nummers. Er volgde een periode waarin hij actief was met meerdere bands die hij in Nederland oprichtte, waaronder Girlfriend Misery, Miss Universe en Mist. Vooral met de laatste band heeft Rick veel (internationaal) succes. ​Na een kleurrijke Nederlandstalige periode, inclusief theatertournee met schrijver Thomas Verbogt en Nits-drummer Rob Kloet, verschijnt Treffers in 2013 weer in Spanje op het toneel. Als El Turista Optimista: Spaanstalige popliedjes waarin met liefde en gevoel voor humor de draak wordt gestoken met de Spaanse cultuur. In een hagelwit pak treedt hij hiermee op door heel Spanje. Vervolgens maakte hij een doorstart als Mist met een nieuwe band, die drie jaar zou duren. In 2018 publiceert Treffers zijn eerste roman, Ik wou dat ik jouw leven had, een soort road novel met een duidelijke link naar de muziekwereld. In 2021 verschijnt het Engelstalige album Looking For A Place To Stay, een jaar later gevolgd door Levensdrift, zijn derde Nederlandstalige album. 

Het bezoek aan Podium 107.1
Op 7 januari 2023 bracht Rick Treffers voor de tweede keer een bezoek aan Podium 107.1. Hij speelde drie nummers LIVE, waarbij Nederlandstalig en Engelstalig repertoire elkaar afwisselde. Tijdens het interview worden een aantal highlights van de CV van Rick besproken. Zo vertelt hij onder andere hoe het is om als El Turista Optimista de Spanjaarden op de hak te nemen. Er wordt extra lang stil gestaan bij het laatste Nederlandstalige album, die een duidelijke persoonlijke inslag heeft. Beluister het item hieronder terug!

Rick Treffers 500.jpg

Meer Rick Treffers?
Volg hem op Facebook (@ricktreffersmusic) en Instagram (@ricktreffers) en zet de website www.ricktreffers.nl in je favorieten!

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl

bottom of page