top of page

Ray Romijn

Ray Romijn is actief als Independent artiest sinds 2016. Hij is gevestigd in Amsterdam, maar hiervoor heeft hij meerdere bands opgezet in Amerika en Engeland. Voor solo-projecten is hij uiteindelijk in Nederland terecht gekomen.  Zijn geluid is een mix van Folk/Rock gecombineerd met storytelling. De nieuwste EP "Spyglass" bevat een reeks aan demo-opnamen met poëzie en piratentaal als songteksten, een nummers die geïnspireerd op oud westerse filmscripts. De nummers ademen een Engels melancholische roep naar het platteland. Momenteel is Ray bezig met het schrijven van nieuw materiaal, dat in de loop van 2023 moet gaan verschijnen.

Het bezoek aan Podium 107.1
Op zaterdag 25 maart was Ray Romijn te gast in Podium 107.1. Ray had gevraagd of programmamaker Maarten Verduijn het interview in het Engels wilde doen. Tijdens het gesprek vertelde Ray over zijn jeugd in Brazilië, zijn reizen over de hele wereld en over het succes dat hij had met bands en Engeland en Amerika. Er wordt extra lang stil gestaan bij zijn laatste EP en het ontstaan van de nummers erop. De nummers hebben een speciale betekening voor hem, maar waarom speelt hij ze liever niet teveel live? Beluister het item (inclusief de live-nummers) hieronder terug! 

Meer Ray Romijn?
Volg hem op Facebook (@rayromijnmusician) en Instagram (@itsrayromijn)!

Ray Romijn 1 - 500.jpg

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl

bottom of page