top of page

Ranya

Ranya is songwriter Arjan Terpstra die catchy melodieën paart aan fijnmazige songs. Zijn verrassende popsongs zoeken de grenzen op, zonder ooit het publiek uit het oog te verliezen. 

Zijn muziek wordt voor het eerst uitgegeven als EP, getiteld The Friends we Are (2022). De songs kenmerken zich door het gebruik van alternatieve gitaar tunings en heeft invloeden uit zowel nineties pop en grunge, als delta blues en Americana. 

Die frisse mix is ontstaan op het podium. Met 12 jaar live performances in deltablues act Long Lost Ponies en andere acts, werd de basis gelegd voor de huidige koers: geen blues, geen pop, geen rock, maar iets moois daar tussenin.

David Sylvian, Pearl Jam, Anthony and the Johnsons, Patrick Watson en andere namen zijn genoemd in relatie tot Ranya’s zang en songwriting. Vergelijkingen die volgens Ranya zelf “nogal vergezocht zijn, en ook een beetje wreed, gezien vanuit mijn perspectief.”

Het bezoek aan Podium 107.1

Op zaterdag 25 mei 2024 bracht Ranya een bezoek aan Podium 107.1. Tijdens het interview vertelde Ranya welke rol muziek voor hem had toen hij opgroeide en hoe hij voor het eerst op het podium verscheen. Het duo 'Long Lost Ponies' komt ter sprake, waar Ranya al heel lang actief mee is. Verder wordt lang stilgestaan bij zijn EP en geeft Ranya uitgebreid toelichting op de nummers die hij tijdens de uitzending LIVE speelt. Beluister het item hieronder terug!

Ranya DEF 1 - 500.jpg

Foto gemaakt vóór de uitzending op 25 mei 2024.

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl

bottom of page