top of page

Rachèl Louise
Geïnspireerd door yoga en meditatie, was de Nederlands-Amerikaanse singer-songwriter Rachèl Louise van plan een EP te schrijven met 'yogapopmuziek': met zen doordrenkte popsongs, met als doel de wereld een beetje lichter te maken. Die intentie mislukte en Rachél schreef uiteindelijk over vier grote problemen: geestelijke gezondheid, politiek, religie en klimaatverandering. Overweldigd door het nieuws en het doomscrollen op internet, verwerkte Rachél haar gedachten en gevoelens over actuele kwesties in haar songwriting, waardoor ze een uitlaatklep bood waarvoor yoga en meditaties niet genoeg waren. Door haar persoonlijke ervaringen te combineren met de moeilijkheden waarmee de wereldbevolking elke dag wordt geconfronteerd, vormde Rachél haar nieuwe EP, 'Popular Problems'. “Ik werkte aan deze nummers met mijn goede vriend en producer Mark van Bruggen, die me hielp mijn verhalen te vertellen en me volledig ondersteunde om zo eerlijk mogelijk te zijn. We werkten in een rustige boerderijstudio, niet ver van Amsterdam, waar ik het gevoel had dat ik echt kon afstemmen op wat ik moest zeggen." Rachél's Nederlandse roots stellen haar in staat om de directe woorden te kanaliseren die nodig zijn om de problemen die ze wil onder ogen te zien, terwijl haar Californische opvoeding haar in staat stelt haar verhaal met empathie en hart te vertellen. Samen verpakt met soulvolle melodieën en oprechte teksten, hoopt ze dat haar nieuwe EP anderen zal aanmoedigen om hun menselijke ervaring te delen en contact te maken, zodat we ons allemaal misschien toch een beetje lichter kunnen voelen.

Rachel 1 - 500.jpg

Het bezoek aan Podium 107.1
Op zaterdag 17 juni 2023 bracht Rachèl Louise een bezoek aan Podium 107.1. Rachèl was geen onbekende voor het programma: in 2011, 2012 en 2017 bracht ze al eens een bezoek aan het programma. Tijdens de uitzending werd ze dan ook geconfronteerd met een 'mini-documentaire',  waarin opvallende momenten uit die uitzendingen naar voren werden gehaald. Ook hoorde Rachèl wat zangeres Krystl (een goede vriendin van haar) over haar had gezegd tijdens een bezoek aan de RPL-studio. Rachèl speelde vier nummers LIVE en met een persoonlijk beeld werd een beeld van haar geschetst. Beluister het item hierboven terug!

Meer Rachèl Louise?
Volg haar op Facebook en Instagram en klik hier om naar haar website te gaan!

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl

bottom of page