Loreley - Project IJsbrekers
Singer-songwriter Loreley (Renske Wassink) heeft niet stil gezeten in 2020. In dat jaar startte ze met project IJsbrekers: een plan dat ze uitwerkte naar aanleiding van brainstormsessies met cultureel antropoloog Sylvia Mannaerts. Het plan bestaat uit het ontwikkelen van een kunstzinnige interventie te ontwikkelen die ontmoetingen faciliteert tussen voorbijgangers op straat. Dit plan kwam voort uit de gemeenschappelijke fascinatie van Loreley en Sylvia voor de vraag hoe mensen zich verhouden in de publieke ruimte. Waarom maken mensen soms wel maar vaak toch liever geen contact met elkaar? In de voorbereidingsfase werden werksessies georganiseerd, wat leidde tot een interventie die echt op straat uitgevoerd zou kunnen worden. 

Het item met Loreley
Het interessante plan van Loreley was voor programmamaker Maarten Verduijn om haar te bellen om over dit idee te praten. Hoe ziet dit er nu in de praktijk uit? En wat hoopt Loreley precies met het project te bereiken? Beluister het interview dat Maarten op 6 maart had met Loreley hieronder terug. 

Wil je meer weten over het project van Loreley? Ga naar de projectpagina op Facebook: @projectijsbrekers.

Podium 107.1 is een magazine op RPL FM waarin wekelijks bands en singer-songwriters uit heel Nederland komen optreden. Ten tijde van de Corona-crisis wordt ook op andere manieren aandacht besteed aan muzikaal Nederland.