Popronde Woerden
De Popronde is een rondreizend festival dat jaarlijks zo'n veertig steden in Nederland aandoet. In elke stad treden bands en artiesten op in poppodia, café's, bars, galeries en andere locaties. De Popronde streeft er naar om een overzicht te geven van wat er in Nederland gebeurt op muziek gebied en om (nog) onbekende bands de mogelijkheid te geven om buiten de regio op te treden. 

In 2018 deed Woerden voor het eerst mee aan de Popronde. Ook in 2019 deed de Popronde Woerden aan, waarbij de studio van RPL Woerden voor het eerst één van de locaties van het festival was. In 2020 werd er (zoals gewoonlijk) een selectie van artiesten bekend gemaakt, maar door de Corona-crisis kon het festival niet op de reguliere wijze doorgaan. 

Mark van Leeuwen is de man achter de organisatie van de Popronde in Woerden. Tijdens de uitzending van 2 januari 2021 spraken we met hem, om te horen hoe het na het chaotische jaar 2020 nu verder gaat met de Popronde. Het interview met Mark is rechts op deze pagina terug te luisteren. Aan het einde van het interview wordt gesproken over een filmpje over Woerden in Coronatijd, dat begin januari online is gegaan. Klik hier omdat filmpje te bekijken!

 

Podium 107.1 is een magazine op RPL FM waarin wekelijks bands en singer-songwriters uit heel Nederland komen optreden. Ten tijde van de Corona-crisis wordt ook op andere manieren aandacht besteed aan muzikaal Nederland.