Peter van Vleuten
Singer-songwriter Peter van Vleuten draait al heel wat jaren mee als gitarist, zanger en songwriter. Met zijn eigen Americana-songs treedt hij solo op; daarnaast maakt Peter deel uit van het duo Botman & Van Vleuten, waarin hij met zangeres Helen Botman akoestische luister- en vertelconcerten geeft. Samen brachten zij drie singles uit. In 2013 debuteerde Peter met zijn eerste eigen album, ‘Once Upon a Song’. Inspiratie en voeding voor deze Americana-plaat haalde hij uit maandenlange omzwervingen in de VS, waar hij belangrijke muzikale plaatsen bezocht, optrad met lokale muzikanten en zijn songwriting-talent verdiepte in o.a. Nashville en op Berklee College of Music in Boston. ‘Once Upon a Song’ kreeg uitstekende recensies in de pers.
In zijn songs toont Peter zich een 'storyteller' met een oog voor detail. Hij signaleert, beschrijft, en interpreteert de wereld vanuit een romantische invalshoek. Toch zijn z'n personages mensen van vlees en bloed. Met verlangens, teleurstellingen en dromen. Nederlands Als songwriter kiest Peter regelmatig ook voor het Nederlands. Voor Helen Botmans theaterprogramma Vleugelvrouw schreef hij o.a. ‘Zwaartekracht’ en was hij co-writer van ‘Als de Wind’. In 2020 kwamen Botman & Van Vleuten met de lockdown-single ‘Dichter bij Jou’ en in voorjaar 2022 verscheen ‘Lente in haar Lach’. Songwriterschool Sinds 2017 is Peter docent bij de door hem opgerichte Songwriterschool, waarmee hij beginnende en gevorderde liedjesmakers in Nederland en daarbuiten helpt bij de (verdere) ontwikkeling van hun skills en talenten. 

IMG_5026 (1).jpg
IMG_5034.jpg

Het item met Peter
Peter van Vleuten is een oude bekende van Podium 107.1. In 2014 bracht hij een bezoek aan het singer-songwriterfestival dat Podium 107.1 had georganiseerd in het Realiteitstheater. Een kleine acht jaar later - op 11 juni 2022 - kwam Peter terug. Tijdens het interview wordt teruggeblikt op de succesvolle jaren 2012 en 2013, waarin Peter zijn album uitbracht en meedeed aan de Grote Prijs van Nederland. Vervolgens wordt besproken welke ontwikkeling Peter in de tien jaar daarna heeft doorgemaakt en wat hij nu doet. Er wordt ruim aandacht besteed aan de (succesvolle) songwriterschool. Beluister het interview en de drie LIVE-nummers hieronder terug!

Meer Peter?
- Zet de website www.petervanvleuten.nl in je favorieten;

- Volg hem op Facebook via @petervanvleuten.singersongwriter

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl