top of page

PennyLeen
Zangeres, muzikante, componiste en tekstschrijfster PennyLeen Krebbers breekt met haar verleden zonder haar afkomst te verloochenen. Ooit begonnen als zangeres en saxofoniste in het funk-, soul- en jazzcircuit is ze uitgegroeid tot een singer-songwriter die zich niet conformeert aan welke muziekstijl dan ook. PennyLeen maakt muziek. Haar muziek. Muziek die zij liefheeft. Geïnspireerd door het leven en de liefde. PennyLeen werkte en/of speelde samen met o.a. Hans Dulfer, Rosa King, Kaz Lux, Solomon Burke en Mark
Lennon. Ze studeerde aan zowel de School voor Jazz Amsterdam, de Academie voor Lichte Muziek en studeerde af aan het ArtEZ Conservatorium. 

Martin van de Vrugt
Martin heeft zijn eigen studio waarmee hij voor zichzelf maar, als producer ook met andere binnen- en buitenlandse independent artiesten al prachtige, eigenzinnige cd’s opnam. Zijn cd Road to Rapture die in 2009 uitkwam kreeg wereldwijd zeer goede recensies. Het integere en indrukwekkende openingsnummer ‘Leave a light On’ werd door de Dutch Country Association uit honderden songs gekozen om Nederlandse country (en aanverwante) muziek te promoten in het buitenland en verscheen, ook als openingsnummer, op de 2010 verzamel-cd van de Olon. In 2013 gebeurde dit nog eens met het nummer “Ready to be Moved” waar de Amerikaanse folkzangeres Jessica Kilroy de harmonyvocals voor haar rekening nam. Hieruit zou geconstateerd kunnen worden dat Martin’s muziek in het hokje ‘country’ gestopt moet worden. Niets is minder waar: zijn liedjes zijn niet onder een noemer te vangen en spreken een groot en divers publiek aan. In mei 2013 is zijn zesde soloalbum Fall from Grace uitgekomen met daarop elf zeer persoonlijke nummers. Pijnlijk direct en intiem. In januari 2015 heeft Martin een verzamel-cd I’m a Tree uitgebracht met daarop zestien geremasterde tracks van zijn eerder uitgekomen albums. Bij elkaar meer dan een decennium aan tijdloos werk. De daarop volgende jaren heeft hij in alle rust gewerkt aan een nieuw solo album met een nieuwe sound en waarop hij alle instrumenten zelf heeft ingespeeld. Arcross this Sea kwam uiteindelijk in februari 2020 uit, vlak voor de Corona crisis. “Een bijzonder mooi album met een grootse sound..!”.

PL 1 def 500.jpg

Het bezoek aan Podium 107.1
Op 21 januari 2023 kwam PennyLeen langs in Podium 107.1 om haar single 'Epiphany' onder de aandacht te brengen. Ze kwam samen met Martin van de Vrugt, die haar in 2018 ook al eens begeleid had tijdens een optreden in Podium 107.1. Beiden lieten ze iets van hun eigen muziek horen en vertelden ze hun eigen verhaal. Beluister het item hieronder terug! (De single Epiphany is in het item niet in z'n geheel te horen. Check daarvoor de videoclip, links op deze pagina). 

Meer PennyLeen en Martin?
Zet de volgende websites in je favorieten:

- www.pennyleen.nl
- www.martinvandevrugt.nl

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl

bottom of page