top of page

Nicolaas
Nicolaas werd als jochie van twaalf de muziekindustrie ingelanceerd als onderdeel van de Nederlandse boyband ‘Mainstreet’. Toen de boyband-hype in 2013 pas echt van start ging stonden de jongens van Mainstreet aan de frontlinie van de gekte en hysterie die daarbij kwam kijken. Na 5 jaar lang optreden besloten de jongens van de band ieder hun eigen weg te vervolgen. Nicolaas nam gelijk na de breuk en tussenjaar om zich te gaan focussen op het produceren en schrijven van muziek. Hij produceerde en schreef veel songs voor verschillende Nederlandse artiesten, en startte daarnaast ook een studie aan het Conservatorium. Na een tijdje merkte hij echter dat hij het plezier in het maken van muziek verloor. Na een jaar stilte besloot Nicolaas de draad weer op te pakken en begon hij met het schrijven van nieuwe songs. Eén van die songs daarvan was debuutsingle ‘NoPlans No Friends’.‘  Nicolaas besloot om onder zijn eigen naam muziek uit te brengen. De songs van Nicolaas bevatten vaak grappige verhaaltjes met een vleugje sarcasme die deels gebaseerd zijn op ware gebeurtenissen. Ergens zijn het een soort sprookjes die worden gedragen door dromerige melodieën. Zijn laatste sprookje, genaamd ‘Once Upon A Time In Amsterdam’ neemt je mee naar een warme Amsterdamse zomer. Het is een up-tempolovesong die wordt ingevuld met zijdezachte gitaren en gedreven drum beats. Er rest nog maar één vraag; leven ze nog lang en gelukkig?

Het bezoek aan Podium 107.1
Op 21 augustus bracht Nicolaas een bezoek aan Podium 107.1 in één van de uitzendingen waarin Popronde-artiesten centraal stonden. Hij had gitarist Erik Bandt meegenomen. Tijdens het interview werd kort het verleden van Nicolaas in de band 'Mainstreet' aangestipt. Vervolgens ligt de nadruk op de de solo-carrière van Nicolaas, de verhaaltjes achter zijn nummers en de onlangs verschenen EP. Ook komt (uiteraard) de Popronde ter sprake. Beluister het interview én de vier nummers hieronder terug!

Nicolaas 1.jpg

Meer Nicolaas?
Volg hem op Facebook en Instagram via @planetnicolaas! Bekijk de meest recente videoclip van Nicolaas hier.

Podium 107.1 is een magazine op RPL Woerden waarin wekelijks bands en singer-songwriters uit heel Nederland komen optreden. Ten tijde van de Corona-crisis wordt ook op andere manieren aandacht besteed aan muzikaal Nederland. 

bottom of page