Moanzy
Moanzy is een multi-muzikant die al zijn twijfels op papier zet. Hij hoopt hier zichzelf en andere mee te helpen.

Zijn genre is een mix van R&B, Melodic Trap & Lo-fi Soul.

Moanzy is geboren in Leiden, groeide op in een muzikaal gezin, hij kreeg zijn eerste gitaar toen hij 10 jaar was en begon op die dag gelijk met het schrijven van zijn eigen liedjes. Deze passie heeft zich doorgezet tot een studie aan het conservatorium. Hier voelde Moanzy zich toch niet op z’n plek. Hij wilde zijn passie delen. 

In 2019 besloot Moanzy (toen onder de naam Mika Jones) om op straat te gaan spelen. Maar was beperkt in Leiden omdat versterkte muziek op straat verboden is. Dit bracht de visie om te gaan reizen en vele tochten te maken naar Brazilië, Portugal, Zwitserland, Italië en nog veel meer. Toch blijft Leiden de thuisbasis en speelt hij op eigen risico met versterking in de stad. Dit is een statement en hoopt ooit verandering te zien, want gratis Live muziek van lokale en internationale mensen in ons kleine stadje is toch een prachtige visie? 

Het bezoek aan Podium 107.1
Moanzy bracht op zaterdag 16 juli een bezoek aan ons programma. Hij zat op dat moment in een vakantiehuisje in Zandvoort, maar hij ontbrak zijn vakantie om live te komen spelen. Moanzy speelde drie nummers en hij vertelde over zijn carrière. Waarom voelde hij zich niet thuis aan het Conservatorium? Ook vertelt hij over een bijzonder plan: hij gaat verhuizen naar Duitsland voor de muziek. Beluister het interview en de live-nummers hieronder terug!

Moanzy 1 - 500.jpg

Meer Moanzy?
Volg hem op Facebook en Instagram!

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl