top of page

Mick Stender
Mick Stender is het nieuwe Rock ’n Roll symbool van de 21e  eeuw. Deze singer-songwriter geboren in 1997 is een ambitieuze muzikant die zijn eigen songs schrijft in de stijl Americana, Rock ’n Roll. Hij is geïnspireerd door muzikanten als Elvis Presley, Johnny Cash en Danny Vera. Op 28 mei kwam zijn debuut EP Let’s Rock ’n Roll Again uit. Deze EP staat in het teken van nieuwe Rock ’n Roll. Scheurende gitaren, lopende baslijnen en een rauwe, donkere stem. De jaren 50 in een nieuw jasje. Met nummers als Don’t Touch The Hair (geïnspireerd op de Blue Suede Shoes van Elvis Presley) en I Can Still Remember (het lied over de verloren liefde) deelt Mick een deel van zijn dagboek in de vorm van songs. Met deze EP werd Mick genomineerd voor de Jacques de Leeuw prijs en viel hij op bij Giel Beelen waardoor Mick elke week te gast mocht zijn bij radio NPO 2. 2023 is het tijd voor nieuwe muziek en brengt Stender door het hele jaar zijn nieuwe muziek uit!

Het bezoek aan Podium 107.1

Mick Stender bracht op 26 augustus 2023 een bezoek aan Podium 107.1. In het interview werd met Mick teruggeblikt op zijn tijd aan de Rockacademie en op de periode erna, waarin hij het gevoel had dat hij in een gat viel. Verder kwam zijn connectie met Giel Beelen ter sprake. Waarom mocht hij wekelijks in zijn show op NPO Radio 2 komen en wat leverde het hem op? Verder wordt gesproken over zijn recente muziek, zijn meest persoonlijke teksten en zijn plannen voor de toekomst. Beluister het interview én de drie LIVE-nummers hieronder terug!

Mick Stender 500.jpg

Meer Mick?
Check hem of Facebook en Instagram en zet zijn website www.mickstender.nl in je favorieten!

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl

bottom of page