top of page

Mevrouw Muziek

Mevrouw Muziek is Renée Lepoutre. Renée maakt muziek voor en met jonge kinderen (0-6). Renée is enorm enthousiast over muziek maken met kinderen vanuit haar muzikale achtergrond, maar ook vanuit haar achtergrond als psycholoog. Muziek maken brengt kinderen zoveel; allereerst natuurlijk plezier, maar ook ondersteunt het de ontwikkeling op het gebied van taal, aandacht, motoriek, natuurlijk de muzikale ontwikkeling zelf maar ook ondersteunt samen muziek maken de hechting. Sinds 2018 zet Renée zich dan ook actief in om muziekonderwijs voor zoveel mogelijk kinderen op structurele basis beschikbaar te maken. De kracht van muziekonderwijs zit hem namelijk vooral in de herhaling. Renée probeert kinderen in aanraking te brengen met muziek op de volgende manieren: in de vorm van interactieve workshops voor kinderen, educatieve workshops en trainingen voor pedagogisch medewerkers en via het muziekprogramma voor in de kinderopvang 'Elke dag muziek'. Omdat we natuurlijk eigenlijk allemaal ergens in onszelf nog kind zijn, schrijft Renée soms ook liedjes voor grote kinderen.
 

Het bezoek aan Podium 107.1
Op zaterdag 19 november bracht Mevrouw Muziek een bezoek aan Podium 107.1. Ze stond niet alleen op het podium, want ze had zangeres Suus en gitarist Joost meegenomen. Mevrouw Muziek (Renée) is geen onbekende voor Podium 107.1 In 2012 en 2013 was ze een aantal keer op bezoek geweest als onderdeel van het singer-songwriterduo 'Taste of Cinnamon'. Tijdens het interview op 19 november werd kort op deze tijd teruggeblikt. Verder wordt gesproken over Renée's keuze om zich op kinderen te richten, over haar tour langs kinderdagverblijven en over haar lievelingsknuffel! Beluister het item (inclusief de drie LIVE nummers) hieronder terug.

Mevrouw Muziek 1a - 500.jpg

Meer mevrouw Muziek?

- Volg haar Facebook (@MevrouwMuziek),

 

- Volg haar op Instagram (mevrouw_muziek)

 

- Zet de website www.mevrouwmuziek.nl in je favorieten!

Tijdens het bezoek vertelde Mevrouw Muziek dat ze onlangs een Sinterklaasfilmpje heeft gemaakt dat viral gaat op internet. Wil je het filmpje zien? Check het HIER!

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl

bottom of page