Meneer Schurk
Toen Simon van den Hurk (28) en David Schram (26) elkaar in 2016 leerden kennen, vormden zij samen Meneer Schurk. In de bandnaam smelten de achternamen van Simon en David in elkaar samen. Dit akoestische duo schrijft eigen Nederlandstalige nummers, met voornamelijk gitaar, trompet en hun unieke tweestemmige zang. Zo maken zij warme en vertrouwde muziek, waarmee zij hun gevoel overdragen op het publiek. Het tweetal treedt regelmatig op in de regio van Eindhoven. Al aan het begin van hun samenwerking hadden ze succes: in 2017 speelden ze op de Dag van de Kampvuurmuzikant en wonnen ze de eerste prijs bij de muziekwedstrijd. Meneer Schurk heeft voldoende plannen voor de toekomst: Simon en David zijn druk bezig met het schrijven van nieuwe muziek!

Het item met Meneer Schurk
Beluister hierboven het interview én de drie LIVE nummers van David en Simon. Aan het begin van het interview stellen David en Simon zichzelf voor en vertellen ze over het optreden dat ze zien als het ultieme startmoment van Meneer Schurk. Vervolgens komen ze allebei aan het woord over hun persoonlijke en werkzame leven naast de muziek. Simon vertelt over zijn werk met mensen met autisme en David vertelt over zijn werk als engineer en zijn hobby: rugby.  Een aantal muzikale hoogtepunten van Meneer Schurk komen voorbij, waaronder een optreden waarbij het duo gekoppeld werd aan een dichter. Aan het einde komen toekomstplannen aan bod en vertelt David eerlijk waarom hij even een pauze nodig heeft. Zijn openhartigheid maakte indruk en werd geprezen door presentator Maarten Verduijn. Hij uit de hoop dat Meneer Schurk weer van zich laat horen in 2021!

Het item met Meneer Schurk was te horen op zaterdag 10 oktober 

2020. Meer informatie over dit duo kun je vinden op hun website (klik hier) en op Facebook en Instagram. 
Foto's: Dave Hammelburg
Techniek: Patrick Schalkwijk, Tijmen Gol en Chris van Leeuwen 

Schurk 1.jpg

Het bezoek aan Podium 107.1
David en Simon waren geen onbekenden voor het team van Podium 107.1: op 30 december 2017 gaven ze eerder een optreden in ons programma. Ook al voelde dit bezoek nog als de dag van gisteren, tijdens het bezoek werd duidelijk dat er veel tijd gepasseerd was. David en Simon hadden een enorme muzikale groei door gemaakt, wat bleek uit de andere lading die de muziek van Meneer Schurk nu had. Ook bleken beide muzikanten in een andere fase van hun leven te zijn beland. 
Er kwamen enthousiaste berichtjes van luisteraars, die het leuk vonden om een trompet te horen vanaf het podium van Podium 107.1. Er kwamen vragen binnen over de inspiratiebronnen van David en Simon en ook over de keuze voor de bandnaam 'Meneer Schurk'.  
Het optreden bij Podium 107.1 bleek meteen het laatste optreden van Meneer Schurk te zijn in 2021. Het duo heeft een pauze ingelast om te kijken hoe ze het komende jaar verder willen gaan. David vertelt ook openhartig over de dingen waar hij tegenaan loopt en die maken dat hij even een 'break' nodig heeft van Meneer Schurk.
Na de uitzending schreven ze lovende woorden in het gastenboek. Met de instrumenten op de rug vertrokken ze na de uitzending lopend naar het centrum van Woerden om samen pizza te eten!

logorpl.jpg

Podium 107.1 is een magazine op RPL FM waarin wekelijks bands en singer-songwriters uit heel Nederland komen optreden. Ten tijde van de Corona-crisis wordt ook op andere manieren aandacht besteed aan muzikaal Nederland.