Melle
Melle is een 20-jarige singer-songwriter. Hij is een multi-instrumentalist die zijn verhalen vertelt via zijn liedjes. Op jinge leeftijd kwam hij voor het eerst in aanraking met de cello, waarna er nog meer instrumenten zouden volgen. Hij begon al snel met het schrijven en arrangeren van zijn eigen muziek. Melle heeft meerdere inspiratiebronnen, zoals Ruben Hein, Tom Odell en grote acts als The Beatles, Queen en Coldplay. Zijn repertoire varieert van kleine akoestische liedjes tot explosieve bandnummers. Terugkerende thema's in zijn nummers zijn liefde en het verlies van een naaste. In 2019 won Melle de Nobel Award Leiden en bracht hij zijn eerste EP 'Y' uit. Hij bleef zijn muziek ontwikkelen, wat recentelijk leidde tot zijn single 'On the Road'. Begin 2020 werd hij geselecteerd voor de Popronde, waarbij meerdere critici hem omschreven als één van de meest veelbelovende acts van dit moment. In het najaar zal er er een nieuwe EP verschijnen. 

Het item met Melle
Beluister hierboven het item met Melle, inclusief de drie LIVE-nummers. Melle speelde de nummers 'Y', 'Float away' en 'On the road'. Aan het begin van het interview blikte hij op een bijzondere manier terug op zijn kindertijd: als er een film zou bestaan van Melle als zes- of zeven jarige jongen, wat zou er dan te zien zijn? Hij vertelt over zijn opleiding aan het Conservatorium van Haarlem, over de debuut-EP 'Y' en het verhaal achter het titelnummer en over de Corona-tijd. Tijdens deze periode gaf Melle een 'concert for one', een optreden voor één persoon die hij niet kende. Verder komt de Popronde uitgebreid ter sprake. Aan het eind wordt de samenwerking binnen Melle's band kort aangestipt. Zorgt de druk van alle recente ontwikkelingen rondom Melle's muziek nooit voor druk binnen de band of zware gesprekken met betrekking tot de toekomst? 

hit2.jpg

Het bezoek aan Podium 107.1

Op zaterdag 4 juli klonk in Podium 107.1 het Popronde-alarm: Melle is één van de artiesten die geselecteerd is voor Popronde 2020. In de week voor zijn bezoek werd bekend gemaakt dat de Popronde vanwege de Corona-maatregelen verplaatst is naar het voorjaar van 2021. Deze ontwikkeling deed niets af aan het enthousiasme van Melle. De Corona-tijd bleek zijn carrière niet in de weg te zitten: zijn muziek kreeg de laatste periode veel aandacht! In Podium 107.1 zette hij een mooi optreden neer en bleek hij tijdens het interview een sympathieke muzikant te zijn. In het gastenboek schreef hij de volgende woorden: 'Super dat ik kon komen spelen! Zeker in deze Coronatijd is live spelen echt een hoogtepunt!'

Meer informatie over Melle? Volg hem op Facebook onder 'Melle.songs' en op Instagram!
Bovenste foto: Maarten Verduijn
Techniek: Patrick Schalkwijk en Chris van Leeuwen. 

logorpl.jpg