Max Poolman

Max Poolman is een Amsterdamse singer-songwriter die muziek maakt met Folk en Country invloeden. Geïnspireerd door artiesten zoals Ben Howard, Ryan Bingham en Ryan Adams sleept Max Poolman je tijdens zijn live optredens mee met zijn rauwe stem en intieme, persoonlijke liedjes vol folklore.
Een paar jaar geleden leek optreden en muziek maken voor Max Poolman even niet zo vanzelfsprekend meer. Na een skateboard ongeluk zorgden aangetaste zenuwen in zijn hand ervoor dat gitaar spelen steeds moeilijker werd. Gedwongen stopte hij een jaar met gitaar spelen om zich volledig te kunnen focussen op zijn herstel. En met succes, want dankzij zijn doorzettingsvermogen en harde werken kan Max Poolman weer als vanouds gitaar spelen.

De nummers van Max Poolman zijn geïnspireerd door thema’s als duurzaamheid, natuur en oude folkloristische verhalen. Om de roots van de folk en country muziek op te zoeken, verbleef Max Poolman begin 2020 in Mexico en de Verenigde Staten. Op dé plek waar Country en Folk zijn oorsprong vindt, werkte Max Poolman aan materiaal voor zijn debuut EP 'Bucking the Tiger' en trad hij regelmatig op. De EP verscheen in 2020. In 2019 bracht Max al twee singles uit en een live-EP. 

Naast de release van zijn eerste nummers is Max Poolman ook steeds vaker te zien op verschillende podia door heel Nederland. In 2020 was hij zelfs op podia in Frankrijk en Spanje te zien. 

 

Het item met Max Poolman

Op zondag 26 september vond Popronde Woerden plaats. De studio van RPL was die dag één van de locaties van dit rondreizende festival. Dat betekende dat vier artiesten die geselecteerd waren, een exclusieve radiosessie zouden geven. Max Poolman trapte af, samen met zijn gitarist Jeroen Egge. De coördinator van Popronde Woerden (Mark van Leeuwen) had zich bij een introductie al heel positief over Max uitgelaten. Hij prees hem voor de manier waarop hij in het leven staat. Tijdens het interview reageert Max hierop en wordt verder gepraat over zijn levenswijze. Ook komt de EP 'Bucking the Tiger' ter sprake en doet Max uitgebreid verslag van zijn avontuurlijke zomer. 

Max Poolman 500 x 200.jpg

Meer Max Poolman?
Volg Max op Facebook via @maxpoolmanmusic en op Instagram via @maxpoolmanmusic!

Podium 107.1 is een magazine op RPL FM waarin wekelijks bands en singer-songwriters uit heel Nederland komen optreden. Ten tijde van de Corona-crisis wordt ook op andere manieren aandacht besteed aan muzikaal Nederland.