Marvin Dee Band
Marvin Dee Band is begonnen aan een nieuw hoofdstuk. De band trok zich in de zomer van 2018 terug in een muzikale bubbel in de GAM Studio’s in de Belgische Ardennen. Het album kreeg de toepasselijke werktitel “Changes”, vernoemd naar een nummer welke uiteindelijk de selectie niet eens haalde, en toch de lading het beste dekt. Changes gaat over een band die niet langer over zich heen laat lopen. Over volwassen worden en keuzes maken. Over vooruit kijken, en stappen terug durven nemen. Over voorspoed en tegenslag. Maar vooral over het overwinnen van de stemmen (in je eigen hoofd en je omgeving) die je zeggen dat je niet goed genoeg bent, en het vinden van je eigen weg. Dit zijn thema’s die zowel in Marvin’s eigen leven, als in de loopbaan van de band naar voren zijn gekomen in het afgelopen jaar.

De plaat is 6 oktober verschenen op CD en Vinyl. De release werd groots gevierd met een release show in XXL bezetting (met blazers, strijkers en gastmuzikanten) in Paard, Den Haag.

Er verschenen verschillende succesvolle singles van de band. In maart 2021 verschijnt de single 'Step Back'.

Het item met Marvin Dee
Op 6 maart had programmamaker Maarten Verduijn een telefonisch interview met Marvin Dee. Maarten stelde hem vragen n.a.v. de release van de single 'Step Back'. Ook blikt hij met Marvin terug op 2020: in hoeverre is dat jaar nou een weggegooid jaar geweest? Tenslotte wordt er ook naar de toekomst gekeken. Klopt de informatie dat er weer een live-album op de planning staat? Beluister het interview met Marvin hieronder terug. 

Step Back ARTWORK (photo by Erik Jansen)

Hierboven zie je het artwork van de single 'Step Back'. 
Wil je meer weten over de Marvin Dee Band? Zet de website www.marvindeeband.nl in je favorieten. Verder kun je de band volgen op Facebook (@MarvinDeeBand) en op Instagram (@marvindeeband).

logorpl.jpg

Podium 107.1 is een magazine op RPL FM waarin wekelijks bands en singer-songwriters uit heel Nederland komen optreden. Ten tijde van de Corona-crisis wordt ook op andere manieren aandacht besteed aan muzikaal Nederland.