top of page

Martin Jasper
Martijn Roggeveen, artiestennaam Martin Jasper, startte met het creëren van zijn eigen sound in de Indie scene in Amsterdam. Hij nam daarbij een voorbeeld aan Ed Sheeran, Demot Kennedy en Ben Howard. Vier jaar geleden kreeg Martin de kans van zijn leven: Hij vloog naar Nashville om daar bij de Amerikaanse publisher The Bus te tekenen. Wat volgde was een intensieve periode waarin Martin onder andere in Los Angeles, Londen, Nashville en Philadelphia met beroemde producers de studio in dook om muziek te schrijven. Tijdens zijn sessies in Amerika kreeg hij de mogelijkheid om te werken met onder andere Sacha Skarbec (Adele, James Blunt, Miley Cyrus), Pete Stewart (Macklemore) en David Turely (Millie Turner). Met zijn signing bij Cloud 9 Music komt Martin Jasper voor het eerst weer terug naar Nederland met zijn muziek. Hij heeft veel nieuw materiaal geschreven, waaronder zijn reeds verschenen singles 'How To Be Friends', 'If I Don't Love Me' en ‘Broken’. Deze songs kregen support van onder andere 3FM, XITE en Radio NH. Zijn meest recente wapenfeit is de single ‘Empty House’, die Martin schreef met niemand minder dan Stuart Crichton (Backstreet Boys, Kygo, Lionel Richie) en Tommy Lee James (Taylor Swift, Lost Frequencies).

Het bezoek aan Podium 107.1
Martin Jasper bracht op zaterdag 8 juli een bezoek aan Zomerpodium 107.1. In deze editie traden alleen acts op die geselecteerd zijn voor de Popronde! Martin vertelde over de dromen die hij had als kind en over de reizen die hij maakte om zijn muziek verder te ontwikkelen. Waren zijn reizen naar Londen, Los Angeles en Nashville één groot sprookje, of heeft hij ook moeilijke tijden gekend? Verder komen zijn recente singles ter sprake en wordt uiteraard ook stilgestaan bij zijn selectie voor de Popronde. Beluister het interview - inclusief de drie LIVE-nummers - hieronder terug!

Martin Jasper 1A500.jpg

Meer Martin Jasper?
Volg hem op Facebook en Instagram!

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl

bottom of page