top of page

Marlou Vriens

Marlou Vriens is zangeres, songwriter en componiste uit Rotterdam. Haar muziek is eerlijk, verfijnd en ruw tegelijkertijd. Marlou schrijft over onderwerpen die haar raken en die zij belangrijk vindt. Haar muziek bestaat uit een brede reeks invloeden, van klassiek tot jazz en van pop tot soul. Haar vocale flexibiliteit is haar handtekening, in haar eigen composities en in haar backing en lead vocals voor anderen. Marlou begon al vroeg met het schrijven van liedjes terwijl ze de piano ontdekte in de woonkamer. Ze is klassiek getraind van huis uit, en haalt haar inspiratie uit verschillende stijlen, en is altijd op zoek naar een nieuw geluid om haar verhaal te delen. In 2009 studeerde ze af aan Codarts Rotterdam Docent Muziek. In 2020 behaalde ze haar Master aan The Royal Academy of Music in Aalborg Denemarken.

Het bezoek aan Podium 107.1
Op zaterdag 26 november bracht Marlou Vriens een bezoek aan Podium 107.1 om haar nieuwe muziek onder de aandacht te brengen. Ze kwam niet alleen: ze bracht tien leden van Vocal Group Blueprint mee om de backing vocals bij haar nummers te verzorgen. Deze grote groep zorgde voor een bijzonder geluid, maar ook voor een heleboel gezelligheid in de studio. Marlou en haar koor zorgde voor een geweldige sfeer. Er werden drie LIVE nummers gespeeld, waaronder een cover van Fleetwood Mac's 'Dreams'. Programmamaker Maarten Verduijn maakte met Marlou een reis door haar carrière en hij bleef extra lang stilstaan bij haar nieuwe EP. Beluister het item met Marlou én Vocal Group Blueprint rechts terug!

Marlou 2 - 500.jpg

Meer Marlou?

Volg haar op Facebook (@vriens.marlou), opInstagram (@marlouvriens) en via de website www.marlouvriens.nl!

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl

bottom of page