Mark Indigo
Mark Indigo begon al op zeer jonge leeftijd met drumstellen bouwen van potten en pannen om er vervolgens met pollepels op te rammen. Na een aantal speelgoedgitaren te hebben versleten werd het voor de inmiddels zevenjarige tijd voor een echte gitaar en een leraar. Hij bleek begaafd ten opzichte van zijn medegitaarstudenten en kreeg privéles. Op zijn veertiende leende hij een elektrische gitaar en versterker van een oom en was direct verslingerd aan het ding. Hij begon in een popcoverband genaamd Combustion te spelen en lokale optredens te geven. Er volgden meerdere bands voordat Mark zich als straatmuzikant profileerde.  
Toen Mark ging reizen besloot hij om samen met zijn toenmalige vriendin op straat te gaan spelen om de reis onderweg te bekostigen. Onderweg speelde hij ook solo op zijn akoestische westerngitaar en begon hij erbij te zingen. Dit pakte zo goed uit dat hij deze traditie voortzette toen hij terugkwam in Nederland. Het bandleven had Mark echter ook niet opgegeven. Hij speelde in meerdere bands. Ondertussen begon Mark steeds vaker solo op straat te spelen om een extra zakcentje te verdienen (en regelmatig was dit écht bittere noodzaak). Hij liet zich inspireren door artiesten als Xavier Rudd en voegde een didgeridoo toe aan zijn setup.   
In de Rotterdamse buskerscène ontmoette Mark ukulelespeler Wah Ananda, met wie hij regelmatig begon samen te spelen in Rotterdam. Het duo werd steeds actiever. Er ontstond een nieuwe gelegenheidsband ('Buzzkings') die het schopte tot televisieoptredens in Pauw en Holland's Got Talent.   
In tussentijd werkte Mark steeds meer aan zijn eigen repertoire en setups. Een handpan werd toegevoegd en hij creëerde speciaal voor op straat een 'one-man-band' setup met handpan, didgeridoo, een kickdrum en voetpercussie. Met deze setup speelde hij full-time op straat, nadat hij zijn vaste baan opzegde. Vele samenwerkingen volgden, o.a. met harpiste en zangeres Catherine Mooreland, wet wie hij het duo Cat Indigo oprichtte. Dit duo speelde al op festivals en (privé)feestjes, tot in Dubai aan toe. Ondanks deze successen gaan beide muzikanten altijd terug naar hun roots: de straat.   
Tegenwoordig is Mark weer te vinden op de straten, maar mijdt hij liever de grote steden. Hij is de plekken rondom zijn huidige woonplek Lisse aan het ontdekken en heeft dagelijks plezier in het spelen in Lisse, Hillegom, Sassenheim en Amstelveen. 

 

markindigo1.jpg

Het bezoek aan Podium 107.1
Eind september maakte Podium 107.1 een 'Streetlife Edition', waarin straatmuzikanten centraal stonden. Een week later (op 3 oktober) bleef het programma nog even in dit onderwerp hangen: Mark Indigo kwam langs voor een optreden. Hij kreeg support van zijn achtjarige dochter, die zorgde voor mentale ondersteuning. Al tijdens de soundcheck maakte Mark indruk met de indrukwekkende didgeridoo die hij had meegebracht. Het instrument droeg op een geweldige manier bij aan de nummers van Mark. De humor van Mark en de krachtige muziek zorgden voor een gezellige en geslaagde uitzending. Na de uitzending schreef hij de volgende woorden in het gastenboek: 'Hele leuke en gezellige club hier in het oude schoolgebouw! Ondanks alle gekkigheid is de houding professioneel, het geluid goed en het interview diepgaand. Leuk om weer eens op te treden, dank jullie wel voor de mogelijkheid!' Mark stond er voor open om, met zijn didgeridoo, nog eens terug te keren in een andere uitzending van Podium 107.1.

Het item met Mark Indigo was te horen op zaterdag 3 oktober 

2020. Meer informatie over deze muzikant kun je vinden op Facebook en Instagram. 
Foto's: Dave Hammelburg
Techniek: Patrick Schalkwijk, Tijmen Gol en Chris van Leeuwen 

Het item met Mark Indigo
Beluister hierboven het hele item met Mark Indigo, inclusief de drie LIVE nummers. Aan het begin van het interview schetst Mark een beeld van zijn kindertijd, waarin hij muziek maakte op potten en pannen. Al snel wordt de overstap gemaakt naar zijn werkzaamheden als straatmuzikant. Mark vertelt enthousiast over het eerste straatoptreden dat hij ooit gaf in Praag. Ook vertelt hij over het televisie-optreden bij Holland's Got Talent met de band Buzzking. Hoe was dat en hoe kijkt hij er anno 2020 op terug? Aan het einde wordt kort het onderwerp spiritualiteit aangestipt. Mark vertelt hoe dit thema verweven zit in zijn muziek.

logorpl.jpg

Podium 107.1 is een magazine op RPL FM waarin wekelijks bands en singer-songwriters uit heel Nederland komen optreden. Ten tijde van de Corona-crisis wordt ook op andere manieren aandacht besteed aan muzikaal Nederland.