top of page

Margot Merah

De Nederlandse singer-songwriter en folkmuzikant Margot Merah komt uit Paasloo, een klein stadje in het noordoosten van Nederland. Margot is momenteel gevestigd in Amsterdam. Ze toerde de afgelopen 15 jaar uitgebreid door Europa, Australië en de VS. Margot zingt zowel traditionele (vaak Keltische) als eigen liedjes en staat bekend om haar meeslepende stem. Haar rijke alt geeft veel diepgang en persoonlijkheid in zowel lagere als hogere regimenten. Haar directe en open teksten brengen troost en warmte. Voor Margot is het het verhaal achter het nummer dat telt. Stem, melodie en gitaar zijn de instrumenten die ze gebruikt om deze verhalen te vertellen en de emoties erin te delen. Margots liefde voor schrijven en woorden is duidelijk. Je hoort het in haar eigen originele liedjes en in de liedjes die ze selecteert uit het uitgebreide traditionele repertoire. 
Naast haar werk als solomuzikante heeft ze jaren getourt met het folkduo The Lasses. Ook is ze begeleider op gitaar in het harp- en gitaarduo Sunflower.

Het bezoek aan Podium 107.1
Margot bracht op 19 maart 2022 een bezoek aan Podium 107.1. Ze kwam samen met haar vriend Timothy Hull, een singer-songwriter uit Amerika die veel tijd in Nederland doorbrengt. Ze speelden in de uitzending allebei solo, maar ze speelden ook een aantal nummers samen.
Programmamaker Maarten Verduijn ging met Margot in gesprek over haar nieuwe plaat, maar ook over de strijd die ze onlangs gevoerd heeft tegen de ziekte kanker. Ook vertelt Margot over de successen die ze heeft gehad met The Lasses. Het werd een indrukwekkend gesprek. Beluister het interview en de LIVE-nummers van Margot hieronder terug!

flup500.jpg

Meer Margot?
Volg haar op Facebook via @margotmerah en op Instagram via @margotmerah. Klik hier om naar haar website te gaan. 

Het item met Timothy kun je hier terugluisteren.

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl

bottom of page