Marcel Vaandrager
Marcel Vaandrager is een veelzijdig artiest: hij is schrijver, dichter, uitgever, theatermaker en nog veel meer! In 2015 leerden we Marcel kennen als één van de drie leden van de Troubabrours - een theatertrio dat een programma brengt voor een luisterend publiek. In de jaren daarna is Marcel in Podium 107.1 actief geweest als sneldichter. Jaarlijks schrijft hij rond 5 december gedichten op maat als persoonlijk assistent van Sinterklaas. In ons programma volgen we Marcel regelmatig bij zijn actuele bezigheden, zoals de opleiding die hij recentelijk is gaan volgen aan de Paul van Vliet Theateracademie. 

Het item met Marcel
Op 17 april belde programmamaker Maarten Verduijn met Marcel om bij te praten. Marcel vertelde over gedicht dat hij onlangs schreef voor Wereldwaterdag. Hij kreeg veel aandacht met het resultaat! Ook vertelt Marcel over de theateropleiding die hij volgt en over de voorstelling die hij onlangs op de planken heeft gebracht. Tenslotte komen de mogelijkheden en onmogelijkheden voor artiesten in Coronatijd ter sprake. Waarom ziet Marcel vooral kansen in deze crisistijd? Beluister het interview hieronder terug!

Podium 107.1 is een magazine op RPL FM waarin wekelijks bands en singer-songwriters uit heel Nederland komen optreden. Ten tijde van de Corona-crisis wordt ook op andere manieren aandacht besteed aan muzikaal Nederland. 

De theatervoorstelling waar Marcel in het interview over vertelt, is hier terug te zien. De voordracht van zijn gedicht over water is hier te bekijken.