MANKES
MANKES schildert met muziek en teksten een dynamische mix van verstilde landschappen en expressieve collages, poëtisch en filmisch. Het bandgeluid ademt een donkere sfeer, beïnvloed door Noord-Europese en mediterraanse folk gecombineerd met noisy elementen. In november 2013 besluiten singer-songwriters Selma Peelen en The Weak And The Strong (Johan Visschers) hun krachten te bundelen in MANKES. De naam wordt gekozen als ode aan het werk van kunstschilder Jan Mankes. Aanvankelijk bedoeld als project, maar inmiddels vormt de band de hoofdmoot van hun muzikale leven. MANKES speelt op uiteenlopende podia: van de Melkweg in Amsterdam tot festivals en theaters, huiskamers en dakterrassen door binnen- en buitenland, waaronder Engeland, Duitsland, Zweden en Noorwegen. De band bracht tot nu toe vier albums uit. Visueel zit MANKES ook niet stil. Zo trokken de video’s Snow, Surely, The Bitter Girl, I'll Never Be Yours, You're Loved, I Am God, Deniz Yakilan Türkü, Pandemonium en Maybe in het goede gezelschap van diverse live-footage de wijde wereld in. MANKES doet het liefst zoveel mogelijk in eigen beheer, oprecht en organisch. Alle muzikale en visuele uitingen zoals hoesjes, video’s en merchandise worden bedacht en gemaakt door de band. Dit geldt ook voor het uitbrengen van de muziek en het regelen van optredens en tours.

Het bezoek aan Podium 107.1
Selma en Johan brachten op 21 mei 2022 voor het eerst een bezoek aan Podium 107.1. Na de coronacrisis kon het duo niet wachten om weer op te treden. Het aantal shows in hun agenda nam in het voorjaar van 2022 dan ook in rap tempo toe. In Podium 107.1 vertelden Selma en Johan over hun eerste ontmoeting, over de vier platen die ze hebben gemaakt en over hun toekomstplannen. Ook voelt programmamaker Maarten Verduijn het duo aan de tand over hun vriendschap, hun samenwerking en hun band. Is er nooit ruzie tijdens hun creatieve proces? Beluister het interview én de drie LIVE nummers hieronder terug!

Mankes - 500.jpg

Meer MANKES?
Volg Selma en Johan op Facebook en Instagram (@mankesproject) en zet de website www.mankesproject.nl in je favorieten!

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl