top of page

Lyssna
Van kinds af aan is Marja de Boer, zangeres en liedjesschrijver, bezig klank met woord te verbinden. De zelf geschreven Engelstalig nummers krijgen in 2005 voor het eerst echt vorm door het opnemen van een album "Oblivious". Een paar jaar later ontdekt zij de vreugde van samenspel met andere muzikanten. Zij helpen haar bij een tweede album "On my way" dat in 2009 uitkwam. Uit dat project komen verschillende mooie samenwerkingen voort. 

Het wordt tijd hier een naam aan te geven. Onderweg ontdekken zij een voor hen belangrijkste element voor het maken van muziek: "Luisteren". Om samen iets te creëren, geef je ruimte aan elkaar en je luistert. Zo wordt de naam "Lyssna" geboren. In 2016 komt een creatieve bassist om de hoek zeilen. In veel muziekstijlen kan Harm zich vinden en bewegen. Eerder speelde hij in grungebands, maar ook van jazz-klanken en van allerlei soorten muziek daartussen kan hij erg genieten. Zijn interesse wordt gewekt door de folky sound, waarin hij makkelijk zijn creativiteit kwijt kan. De melodieuze partijen zijn een warme aanvulling en geeft een diepere laag aan onze Engelstalige folk-nummers. Na een enerverende Coronatijd kruipt bloed waar het niet gaan kan. Het duo is terug!

Lyssna 2 - 500.jpg

Het bezoek aan Podium 107.1
Marja en Harm van Lyssna brachten op zaterdag 30 juli een bezoek aan Podium 107.1. Het bezoek kwam exact tien jaar na het eerste bezoek van Lyssna (toen nog actief onder de naam 'Marja en Dorien' aan ons programma. Om dat te vieren, kreeg Marja op 30 juli een mini-documentaire voorgeschoteld, waarin werd teruggeblikt op haar contact met Woerden, dat eigenlijk al in 2006 ontstond. Dit item riep nogal wat op! Verder krijgt Marja een quiz voorgeschoteld over haar eigen carrière, met een hele bijzondere (persoonlijke) prijs. Beluister het startitem, inclusief de minidocumentaire, hieronder terug!

Lyssna 1 - 500.jpg

Na de introductie betrad Marja met Harm het podium om een XXL-optreden. De eerste twee nummers ('Beautiful' en 'Musicus Varus') speelden ze aan het einde van het eerste uur als kleine teaser naar het tweede uur. Beluister de nummers hieronder terug! 

In het laatste item speelde Lyssna vier nummers, namelijk 'Sailor's song', 'De Kus', 'The Wind' en een verrassende cover. Er wordt extra aandacht besteed aan het verhaal achter het nummer 'De Kus', waarvan de tekst geschreven is door de voormalige stadsdichter van Harderwijk (die ook een goede vriend van Marja was). Verder vertelt Marja over haar werk en wordt er teruggeblikt op hoogte- en dieptepunten van Lyssna. Beluister dit item hieronder terug!

Meer Lyssna?
Volg het duo op Facebook via @lyssnamuziek en zet de website www.marjadeboer.nl in je favorieten!

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl

bottom of page