Lukas Batteau
Melancholisch, melodisch, ongepolijst en indringend: Een paar woorden die de muziek van de Utrechtse singer-songwriter Lukas Batteau beschrijven. Sinds de release van zijn eerste EP heeft hij op flink wat podia gestaan, zoals Paradiso, de Melkweg, Ekko en Tivoli. Hij tourde zelfs even in de Verenigde Staten, waar hij in de beroemde club The Livingroom in New York speelde. Ook stond hij in het voorprogramma van internationale artiesten als Tracy Bonham, Gomez en Megafaun, maar ook Nederlandse artiesten als Wouter Hamel en Miss Montreal. De half-Amerikaanse Lukas Batteau groeide op in Zuid-Korea, Nederland en Amerika, en vond op zijn vijftiende vastigheid in zijn gitaar en zijn stem. Hij werd door 3VOOR12 al eens de nieuwe Ben Howard genoemd, maar sommigen horen ook een Eddie Vedder van Into The Wild. Veel mensen zullen de geneuriede intro van Telescope herkennen, een single van zijn in Nashville opgenomen Slow Traveler uit 2018. Het raakte populair, kwam op veel Spotify playlists terecht en is inmiddels al meer dan 6M keer gestreamd. Toen de pandemie uitbrak, zocht Lukas zijn toevlucht in zijn muziek en besteedde zoveel mogelijk tijd in de studio, waar hij samen met goede vriend en producer Steve Savage verder werkte aan zijn derde album. Het resultaat is een verzameling dromerige soundscapes, ontstaan tijdens de lockdowns, vanuit een gevoel van vervreemding en afzondering. Terwijl we slapen, draait de wereld om ons heen steeds sneller rond, maar we kunnen elkaar niet meer bereiken. Als in een droom, zien we het aan ons voorbijgaan.

Het bezoek aan Podium 107.1
Lukas was op zaterdag 25 september te gast in Podium 107.1 - een dag voordat de Popronde Woerden zou aandoen. Deze datum was niet toevallig gekozen: Lukas was te gast in een uitzending waarin muzikanten langskwamen die het afgelopen decennium eens mee hadden gedaan aan de Popronde. Hij blikte tijdens de uitzending dan ook terug op zijn ervaringen! Ook werd er in het interview ook een kleine reis door de tijd gemaakt om inzicht te krijgen in de carrière van Lukas. Ook kwamen zijn muzikale avonturen in het buitenland aan bod! Beluister het item (inclusief de drie LIVE-nummers) hieronder terug. 

Podium 107.1 is een magazine op RPL Woerden waarin wekelijks bands en singer-songwriters uit heel Nederland komen optreden. Ten tijde van de Corona-crisis wordt ook op andere manieren aandacht besteed aan muzikaal Nederland.