Louise de Lune
Louise de Lune is een muzikante en singer-songwriter die gevestigd is in Amsterdam. Ze is opgegroeid in Duitsland, om vervolgens in 2012 te verhuizen naar Nederland om daar te gaan studeren. De muziek van Louise kent invloeden vanuit folk, blues, wereldmuziek en jazz. Ze zingt meertalig en haar optredens worden gekenmerkt door haar gitaarspel (met kenmerken vanuit de soul) en haar heldere zangstem. Haar geluid staat bekend om de bijzondere harmonieën, die afgeleid zijn van de koormuziek die ze vaak hoorde toen ze opgroeide. Naast de optredens als jazz-zangeres en de optredens met bands als 'Project Orange' en 'The ' is Louise nu gefocust op haar eerste solo-project. Ze hoopt binnenkort met een EP naar buiten te treden. 

Het item met Louise

Beluister hierboven het interview met Louise inclusief de drie LIVE-nummers. Aan het begin vertelt Louise over haar jeugd in Duitsland en over de verhuizing naar Nederland. Daarnaast stelt ze Meret voor aan de luisteraars, waarna Meret kort vertelt over haar eerste kennismaking met Louise. Vervolgens wordt aandacht besteed aan de plannen die Louise heeft voor de EP. Ze heeft het plan om Meret daarbij te betrekken (die deze wens voor de uitzending nog niet kende). Naast serieuze onderwerpen kent het item hilarische momenten, vooral als de ingekomen mailtjes besproken worden. Aan het einde van het item stelt Maarten een klassieke vraag: waar hoopt Louise te zijn over tien jaar? Beluister het item om het antwoordt te horen op deze vraag!

Het item met Louise is uitgezonden in aflevering 537 van Podium 107.1 op zaterdag 8 augustus 2020. Techniek: Chris van Leeuwen, foto's: Dave Hammelburg.

Louise 1.jpg

Het bezoek aan Podium 107.1
Louise bracht op zaterdag 8 augustus een bezoek aan Podium 107.1. Het was een broeierige dag, waarop de thermometer 36 graden aangaf. Louise had zangeres Meret Soleil meegebracht om tijdens het optreden de backing vocals te verzorgen. Meret was speciaal voor de optreden overgekomen vanuit haar woonplaats Keulen! Het tweetal kwam in een lege studio terecht. De crew van Podium 107.1 bestond namelijk alleen uit Chris van Leeuwen en Maarten Verduijn, omdat alle andere crewleden op vakantie waren. Het werd een bijzondere middag. De chemie tussen Louise en Meret en hun contact met  Chris en Maarten zorgde voor hilarische momenten. Ook de bijzondere mailtjes die binnen kwamen, zorgden er bijna voor dat iedereen de slappe lach kreeg! Desondanks was er ruimte voor een gesprek waarin de muziek van Louise de aandacht kreeg. Het optreden was indrukwekkend: de stemmen van Louise en Meret pasten perfect bij elkaar. Ondanks het broeierige zomerweer werd er goed naar de uitzending geluisterd. Er waren luisteraars in Equador, Engeland en Duitsland. 

logorpl.jpg

Podium 107.1 is een magazine op RPL FM waarin wekelijks bands en singer-songwriters uit heel Nederland komen optreden. Ten tijde van de Corona-crisis wordt ook op andere manieren aandacht besteed aan muzikaal Nederland.